Якщо ви їсте сир хоча б раз на день, ось що буде з вашим тілом в 50 років
Адже ви чули про те, що сир нібито шкідливий, особливо у великих кількостях?
Протягом довгого часу нам казали, що жири (тим більш насичені), що містяться в повноцінних молочних продуктах, є нездоровими, і натомість ми повинні вибирати альтернативи з низьким вмістом жиру, інформує Ukr.Media.
Але результати нового дослідження йдуть прямо проти цієї загальноприйнятої думки і дають надію справжнім любителям сиру!
У дослідженні, опублікованому раніше в American Journal of Clinical Nutrition, не було виявлено ніякого зв'язку між регулярним споживанням сиру, цільного молока та інших молочних продуктів та підвищеним ризиком серцевого нападу, інсульту або смерті.
У дослідженні взяло участь 3000 дорослих людей у віці до 65 років, які не хворіли на серцево-судинні захворювання.
«Наші результати не тільки підтверджують, але і значно посилюють зростаючий обсяг доказів, які свідчать про те, що молочний жир не збільшує ризик серцевих захворювань або загальної смертності у літніх людей і людей середнього віку», - сказала Марсія Отто, керівник дослідження і доцент в Школі громадського здоров'я Університету Техасу.
Мішель Еллісон – дієтолог, вважає, що результати дослідження переконливі:
«Я думаю, що я, як і багато людей, цікавлюся будь-якими дослідженнями, в яких говориться, що вживання повноцінного молочного жиру не збільшує ризик серцево-судинних захворювань, оскільки морозиво, сир і молоко – це смачні, а також культурно значущі продукти, які глибоко вкоренилися в життя багатьох людей».
Еллісон відзначила деякі переваги дослідження, в тому числі той факт, що його автори вимірювали циркулюючі жирні кислоти в крові, а не просто запитували учасників, скільки молочних продуктів вони з'їли.
З іншого боку, сказала Еллісон, в дослідженні також були деякі недоліки.
Вона пояснила, що фахівці замість того, щоб сформувати для них певні рамки харчування, дозволяли їм дотримуватися звичайного раціону, при цьому включивши в нього достатню кількість молочних продуктів.
Коли справа доходить до фактичної науки, результати дослідження пов'язані зі зростаючою кількістю доказів того, що знежирені молочні продукти, які людям пропагували починаючи з 90-х років і далі, допомагають нашому здоров'ю і можуть нашкодити йому.
Традиційні продукти з високим вмістом жирів і холестерину, якими насолоджувалися наші дідусі і бабусі, такі як масло, яєчні жовтки і червоне м'ясо, насправді приносять величезну користь, яку неможливо знайти в дієтичних продуктах.
Але дійсно, дієта з високим вмістом вуглеводів, яку люди зазвичай дотримуються, коли вони уникають жирів, можуть завдати шкоди рівню цукру в крові та рівню інсуліну, що веде до діабету і серцевих захворювань.
Еллісон стверджує, що здоров'я - це складне питання.
«Справа не просто в їжі, яка допомагає або шкодить нашому здоров'ю - справа в мільйоні можливих поєднань і в тому, що потрібно підібрати саме ті, які підійдуть вам. Але їх практично неможливо відшукати! - сказала вона.
Ваше тіло належить вам, і ви той, хто повинен жити з цим вибором. Якщо ви любите молочні продукти, ви можете їсти їх. Якщо не любите, або ваше тіло реагує на них неправильно, вам не потрібно їх їсти. Нам не потрібні ніякі дослідження, щоб дозволити собі з'їсти те, що нам хочеться».