«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Ідеальний для посиденьок із родиною: Рецепт шоколадного тортика Снікерс

Поки погода не сприяє довгим прогулянкам на вихідних, можна влаштувати сімейні посиденьки з розмовами та домашніми солодощами. Здивуйте рідних шоколадним тортом під назвою "Снікерс". Патріоти України діляться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти для бісквіту: борошно (190 г), яйце (1 шт.), цукор (200 г), какао-порошок (45 г), рослинна олія (75 мл), молоко (75 мл), розчинна кава (2 ст. л.), вода (200 мл), розпушувач (1 ч. л.), сода (0,25 ч. л.).

Інгредієнти для крему: варене згущене молоко (380 г), вершкове масло (180 г).

Інгредієнти для ганашу: темний шоколад (180 г), вершки 30% (180 г).

Інгредієнти для солоної карамелі: цукор (300 г), вершки 30% (200 мл), вершкове масло (100 г), сіль (1 щіпка).

Інгредієнти для начинки: смажений арахіс (200 г).

Також знадобиться форма для випікання діаметром 18-20 см.

Приготування:

Для початку займемося приготуванням бісквіту: у глибоку миску через сито просіюємо борошно, розпушувач, какао та соду. Перемішуємо їх.

В іншому посуді розтираємо цукор з олією, додаємо туди ж яйце. Потім вводимо половину сухих інгредієнтів і ретельно перемішуємо разом вінчиком. Вливаємо молоко і продовжуємо змішувати.

Заварюємо каву і відразу ж відправляємо її у тісто. Перемішуємо і висипаємо частину сухих інгредієнтів, що залишилася. Вимішуємо, щоб вони поступово розподілилися по всій масі.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С.

Дно форми для випічки вистилаємо пергаментом, а боки змащуємо вершковим маслом. Виливаємо в неї тісто і розрівнюємо його зверху силіконовою лопаткою. Ставимо форму в розігріту духовку та випікаємо близько 30-40 хвилин. Перевірити готовність бісквіту можна за допомогою дерев'яної зубочистки.

Потім виймаємо бісквіт і чекаємо, поки він охолоне, через деякий час розрізаємо на кілька коржів. Щоб він не кришився і добре розрізався, випікати його краще заздалегідь. Наприклад, увечері зробити бісквіт, обгорнути його харчовою плівкою та прибрати до ранку в холодильник. А вранці вже розрізати на коржі та збирати торт.

Для приготування ганаша підготуємо водяну баню: на плиту ставимо каструлю, наливаємо в неї воду, а поверх неї встановлюємо другу каструлю або миску. Виливаємо в другу ємність вершки та кладемо шматочки шоколаду. Розтоплюємо на середньому вогні, потім знімаємо з плити. Залишаємо остигати при кімнатній температурі, а потім накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник.

Для приготування крему заздалегідь виставляємо згущене молоко та вершкове масло з холодильника – вони повинні бути кімнатної температури. Обсмажуємо солоний арахіс до рум'яної скоринки.

Робимо солону карамель: у сотейник із товстим дном висипаємо цукор і ставимо на сильний вогонь. Коли нижній шар цукру почне плавитись, починаємо його перемішувати силіконовою лопаткою. Потім кладемо вершкове масло і продовжуємо змішувати. Окремо підігріваємо вершки та вводимо їх у цукрово-масляну суміш, варимо буквально 1-2 хвилини і знімаємо з вогню. Наприкінці додаємо щіпку солі.

Розм'якшене вершкове масло збиваємо міксером, а потім по одній ложці додаємо згущене молоко, продовжуючи збивати все разом. Крем готовий, а це означає, що можна приступати до збирання торта Снікерс.

Щоб торт вийшов акуратним, найкраще збирати його у формі з високими бортиками. На дно кладемо перший корж, який змащуємо по краю шоколадним ганашем, а всередині - кремом. Посипаємо смаженим арахісом і поливаємо солоною карамеллю. Зверху ставимо другий корж і аналогічно викладаємо начинку. Накриваємо третім, а верхівку та краї змащуємо залишками крему і декоруємо на свій смак. Ставимо в холодильник на кілька годин, щоб він добре просочився.

Подаємо до святкового столу та насолоджуємося смаком.

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі