Італійський пиріг з полуницею
Інгредієнти:
1,5 склянки борошна (склянка = 200 мл),
1,5 ч. л. розпушувача,
1 ч. л. кориці,
пакетик ванільного цукру,
90 г розм’якшеного вершкового масла,
2 яйця, 3\4 склянки цукру,
2 ст. л. теплого молока,
1\4 ч. л. солі,
полуниця,
цукрова пудра.
Приготування:
Духовку нагріти на 180ºС, форму діаметром 22-24 см встелити пергаментом і змастити маслом. Змішати в мисці просіяне борошно, корицю, ванільний цукор, сіль і розпушувач.
Окремо збити масло з цукром до кремоподібного стану, додати по одному яйця.
Потім влити молоко, розмішати. Всипати борошно, обережно змішуючи тісто лопаткою.
Вилити масу у форму, розрівняти (у мене вона вийшла досить густою).
Полуницю розрізати навпіл, викласти на тісто по колу, злегка придавлюючи всередину.
Випікати пиріг 35-40 хвилин. Готовий пиріг трішки охолодити, посипати цукровою пудрою.