Калина та огірки: ТОП-7 весняних вітамінних напоїв
Тож тримайте 7 крутих рецептів смачних вітамінних напоїв, що допоможуть вам залишатись здоровими цієї весни:
Апельсин та огірок
На 1 склянку напою вам знадобиться: 1 апельсин, огірок, по 2 ст. л. меду та лимонного соку, розмарин та трохи льоду.
З апельсину видавіть сік, в нього покришіть огірок, додайте мед і сік лимона та збийте ретельно блендером. У напій додайте стебельце розмарину. З мінімуму продуктів та декількох хвилин на приготування ви отримаєте вітамінний коктейль з незвичним свіжим смаком.
Томатний пряний
На пів кіло помідорів знадобиться: 200 г стебла селери, пів лимона, шматочок свіжого імбиру, гілочка кропу та сіль і перець за смаком.
Помідори, селеру та зелень слід порізати шматками, закинути у блендер і перебити в однорідну масу. Потім цю масу протерти через сито і додати у неї натертий імбир. З лимону видавити сік, змішати всі компоненти напою і залишити його настоюватись у холодильнику близько години.
Морс із калини та журавлини
Справжній вітамінний бум, для тих хто хоче мати цієї весни чудовий вигляд та гарне здоров’я. Вітаміну С з калини ви отримаєте значно більше ніж з лимону, а журавлина допоможе втримати імунітет на висоті.
Калину і журавлину можна використовувати як сушену, так і заморожену. Візьмуть по пів стакану цих ягід, півтора літри води і 2ст.л. меду.
Змішайте ягоди і мед з невеликою кількістю води у глибокій каструлі та добре розітріть. Залийте окропом і дайте добре охолонути. От і напій готовий.
Старовинний напій з червоного буряка
На 1 літр води вам знадобиться 3-4ст.л. цукру, 3 буряка середнього розміру і 1 лимон.
Помитий буряк очистити і натерти на дрібній тертці. Віджати з нього сік. Можна спробувати інший варіант: перебити у блендері в пюре, а потім перетерти через сито. Віджатий буряк залити трішки гарячою водою, засипати цукром та варити близько 15 хвилин. Зверху залити соком з буряка. Проварити, але не доводити до кипіння, охолодити та ще раз процідити. Цей напій не тільки вітамінний, а й чудово впорається з очищенням шлунку та всього організму.
Шпинатово-банановий з лимоном
На 350 мілілітрів води візьміть 3 середніх банани, пучок свіжого шпинату і сік половини лимону. Очистіть банани, відріжте у шпинату корінці, та збийте продукти разом із соком у блендері. Шпинат особливо буде корисним у цю пору вегетаріанцям, адже стане поживним джерелом білку.
Овочевий вибух
Для приготування цього поживного напою необхідно взяти 2 помідори, 1 стебло селери, 1 чайну ложку оливкової олії, сіль, перець за смаком. Всі інгредієнти помістіть в блендер і добре збийте.Ось і готовий заряд вітамінів і бадьорості!
Яблучно-огірковий з лимоном
Свіжий напій, багатий на вітамін С. А огірок додає йому весняної свіжості та пікантного смаку. На 2 огірка візьміть 1 яблуко і сік з пів лимону та просто перебийте все в блендері. Сюди можна також додати імбир, якщо хочеться більше гостроти смаку.
Автор: Вікторія Демидюк
Джерело