Картопляні зрази з м’ясною начинкою
На чотири порції нам потрібно:
300 г яловичини
2 яйця
2 середніх цибулини
6-8 картоплин
сіль і перець за смаком
Приготування:
Рецепт можна готувати в духовці або на сковороді. Зробити страву можна також з грибами, сиром та капустою. Джерело
Картоплю відварити “в мундирі”, трохи остудити, очистити і розім’яти в пюре. Посолити і додати сире яйце, добре перемішати.
Відварену яловичину пропустити через м’ясорубку або подрібнити у блендері разом з вареним яйцем.
Обсмажити дрібно нарізану цибулю на рослинній олії, додати до фаршу, перемішати, посолити, поперчити за смаком.
Сформувати зрази. Дуже зручно за допомогою харчової плівки, змащеній маслом – так зрази будуть ідеально рівними. Потрібнл столову ложку пюре з гіркою розім’яти в коло, в центр покласти трохи фаршу, розрівняти. Підняти краї плівки, з’єднуючи разом картопляного краю “пиріжка”, защепити і надати форму котлетки.
Розігріти в сковороді олію, зменшити вогонь до помірного і викласти зрази. Смажити 3-5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки, додатково обсмажити кожен бік.
Їсти можна як у гарячому, так і в холодному вигляді, зі сметаною або майонезом, змішаним з часником – за смаком! В зрази можна додавати різну начинку : сир, варені яйця, ковбаски, зелень.