Хліб за рецептом моєї свекрухи. Аромат на весь під’їзд, ні від яких пиріжків так не пахне
Продукти:
0,5 літра кип’яченої води, приблизно 36° С
50 гр дріжджів ( «мокрих», сухі свекруха не визнає)
1 ст. ложка цукру (з гіркою)
2 ч. ложки солі
2 ст. ложки соняшникової олії
1 яйце
борошно – склянок 6-7, щоб вийшло не липким тісто.
Як приготувати хліб за рецептом моєї свекрухи:
Замісити тісто з усіх інгредієнтів, і викласти його в змащену вершковим маслом форму (щоб форма була наполовину вища викладеного тіста).
Свекруха моя користувалася звичайною алюмінієвої каструлькою. Прикрити тісто в формі рушником і залишити на столі на 20 хвилин, а потім поставити в холодильник ще на 1 годину.
Після холодильника, перед духовкою, не витримують в теплі, а відразу ставити в гарячу духовку.
Випікати при 180° С близько 1 години.
Як витягнете з духовки – треба дати хлібу «відпочити» в формі хвилин 5, а потім вийняти, змастити маслом і прикрити рушником. Аромат на весь під’їзд, ні від яких пиріжків так не пахне.
Спробуйте. Дуже смачний хліб. Дуже ароматний!