«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Хлібний квас без дріжджів в домашніх умовах — чудовий напій у спекотні дні!

Що може бути краще в спеку, ніж прохолодний квас з житнього хліба?

Цей божественний напій люблять дорослі і діти, але мало хто наважується приготувати його в домашніх умовах. І дуже даремно. Адже домашній квас в рази кращий за магазинний. Та й бочковий, той, що на кожному перехресті продають, і поруч не стояв, інформує Ukr.Media.

Сьогодні ми розповімо всі тонкощі створення сильного напою з пишною піною та бульбашками. Ти навчишся готувати справжній хлібний квас з вічної закваски без дріжджів.

Житній квас дуже корисний продукт. Він доброчинно впливає на ШКТ і стан серцево-судинної системи. Бадьорить, тонізує і добре втамовує спрагу. Рецепт хлібного квасу дуже простий. Щоб приготувати напій, тобі знадобляться сухарі з чорного хліба, цукор і вода.

Готувати квас потрібно тільки в посуді, що не піддається окисленню. Це може бути емальована каструля або ємність з нержавіючої сталі. Також підійде скляна трилітрова банка. Щоб квас вийшов ігристим, додай в закваску родзинки, вони наситять квас бульбашками вуглекислого газу.

Розм’яклі сухарі (закваску) не викидай. Додай до них нову порцію підсушеного хліба, цукор, родзинки і залий чистою водою. Через 12 годин отримаєш нову порцію освіжаючого напою.

Якщо ти не збираєшся робити нову порцію квасу, бережи закваску в холодильнику в скляній ємності. У кришці зроби невеликі отвори, щоб закваска «дихала». Періодично підгодовуй її цукром і перемішуй. Перед приготуванням квасу закваску потрібно дістати, додати цукор і дати постояти 3-4 години при кімнатній температурі.

Інгредієнти:

300 г житнього хліба (чорний)
3-4 л води
10-15 ст. л цукру
2 ст. л. родзинок
Як приготувати хлібний квас:

Поріж хліб шматочками і підсуши в духовці до рум’яної скоринки. Стеж, щоб сухарі не підгоріли, інакше квас буде гірчити.
Остиглі сухарі переклади в ємність, у якій будеш готувати квас. У кип’яченій воді розчини цукор. Остуди і залий сухарі. Додай родзинки.
Накрий ємність бавовняною серветкою або марлею і залиште для бродіння. Через 24 години сухарі почнуть пінитися і піднімуться вгору. Якщо цього не відбулося, значить, хліб був не дуже хорошої якості, доведеться додати у закваску дріжджі.
Змішай 2 ст. л. набряклих сухарів і 0,5 ст води. Додай 1 ст. л. цукру і 5 г дріжджів. Перемішай і дай суміші набрякнути. Потім перелий її у хлібну закваску.
Після того як сухарі запіняться і піднімуться вгору, квас буде готовий через 2-4 дні.
Готовий квас злий з ємності і проціди через 3 шари марлі. Остуди і насолоджуйся чудовим напоєм власного приготування!
Всю закваску не викидай. Залиш половину, додай сухарів, 4 ст. л. цукру і 1 ст. л. родзинок. Залий водою і залиш на ніч. На ранок нова порція квасу буде готова. Повторюємо процес до тих пір, поки буде бажання готувати квас.
Квас — відмінний напій, що заряджає бадьорістю. Обов’язково приготуй його за нашим рецептом. Напій не тільки вгамує спрагу, але і підійде для приготування вітамінної окрошки!

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі