Хрустке і ароматне печиво з полуницею
Приготуймо м'яке, смачне і по-домашньому затишне печиво зі шматочками полуниці в тісті! Діти від полуничного печива будуть у повному захваті, та й просто любителі оригінальної і простої випічки таке печиво точно оцінять, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
100 г полуниці
70 г цукру
140 г борошна
50 г холодного вершкового масла
85 г вершків 35% жирності
1 чайна ложка розпушувача
1 чайна ложка ванільного цукру
щіпка солі
Приготування:
Полуницю вимити, обсушити, видалити чашолистки і дрібно нарізати.
У миску висипати просіяне борошно, додати розпушувач, сіль, цукор, ванільний цукор і перемішати. Додати до борошна порізане кубиками холодне масло. Розтерти масло з борошном руками в крихту. Додати в крихту полуницю і перемішати. Влити в крихту вершки і акуратно перемішати, щоб тісто зібралося в грудку.
Важливо! Не додавайте вершків більше, ніж вказано в рецепті, а то ваші печива при випічці сильно розтечуться.
Столовою ложкою викласти печиво на деко, застелене папером для випічки, залишаючи між печивом достатньо місця. У процесі випікання вони трохи розтечуться.
Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин або до готовності. Готові печива повинні стати золотистими.
Приємного чаювання!