Кисло-солодкі огірки: найсмачніша закуска на всі випадки життя. Готується легко, гості в захваті. Тепер роблю так завжди
Огірок – 1 кг
Кунжут – 2 ст. л.
Паприка солодка – 1 ст. л.
Соєвий соус – 60 мл
Часник – 3 зуб.
Олія рослинна (за смаком)
Сіль (3 дес.л + 2 ст.л)
Вода – 1 л
Оцет – 3 ст. л.
Соус чилі – 2 ст. л.
Цукор (3 кубика).
Огірки миємо й обрізаємо кінчики. Дві палички покласти уздовж огірка. І ножем під кутом нарізаємо.
Огірки складаємо в каструлю або глибоку миску.
Посипати сіллю 3 дес. л., накрити кришкою і потрясти каструлю вгору-вниз (даємо настоятися, щоб огірки пустили сік).
Кунжут підсмажуємо на сковороді без додавання олії, до приємного запаху. Розтовкти кунжут в ступці.
Подрібнити зубчики часнику і змішати з кунжутом, паприкою і соус чилі.
Нагріваємо в сковороді рослинну олію, знімаємо з вогню і викладаємо в неї всі приправи.
З огірків віджимаємо сік так, щоб він з них втік цівками і поливаємо огірки приправою.
У каструлі кип’ятимо воду і виливаємо туди соєвий соус, посоліть – 2 ст. л, додаємо цукор 3 прес. кубика і оцет (рисовий оцет).
Заливаємо огірки розсолом. (Сіль і цукор можете додавати на свій смак, якщо любите солоні огірки, додайте більше солі).
Як тільки розсіл охолоне, огірки можна їсти. Але чим довше вони стоять, тим смачніше.