Кращі рецепти літнього пирога з чорною смородиною. Неймовірна смакота!
Пироги можуть поліпшити настрій. І ми раді, що є так багато видів цієї випічки — відкриті, закриті, з солодкою начинкою або солоною, на листковому, дріжджовому або пісочному тісті. Бувають навіть пироги зовсім без тіста. Якщо хочете приготувати літню випічку з ягодами, пропонуємо зробити пиріг з чорною смородиною, інформує Ukr.Media.
Крім класичного рецепта, розповідаємо, як готувати тертий пиріг з чорною смородиною, а також пиріг з чорною смородиною і сиром. Всі вони неймовірно смачні і сподобаються як ласунам, так і тим, хто байдужий до ласощів. Солодке тісто і начинка з кислинкою зі стиглих ягід смородини відмінно доповнюють один одного. Якщо плануєте покликати гостей, радимо спекти подвійну порцію — пиріг швидко зникає зі столу.
Класичний пиріг з чорною смородиною
Інгредієнти для тіста:
200 г борошна
1 яйце
100 г вершкового масла кімнатної температури
125 г цукру
1 ч. л. розпушувача
щіпка солі
вершкове масло для змащування форми
2 ст. л. манки для форми
Для начинки:
1 склянка чорної смородини
1 ст. л. картопляного крохмалю
1-2 ст. л. цукру (за смаком)
Як готувати:
Розігрійте духовку до 200 градусів. Форму для випічки змастіть олією і посипте зверху сухарями — так пиріг легко буде вийняти з форми, не пошкодивши тісто.
Вершкове масло збиваємо з цукром до утворення кремоподібної текстури. Додайте яйце і знову все добре збийте. Просійте борошно, з’єднайте його з розпушувачем і сіллю, а потім поступово додавайте суху суміш до яєчно-масляного крему, постійно перемішуючи. Викладіть тісто в підготовлену форму і розрівняйте силіконовою лопаткою або мокрими руками.
Вимийте смородину і дайте стекти зайвій рідині. Змішайте в окремій мисці цукор і крохмаль. Додайте смородину і перемішайте.Розподіліть начинку на тісто рівним шаром і відправте пиріг в духовку. Випікайте смородиновий пиріг 20 хв. Остудіть, не виймаючи з форми на решітці.
Для того, щоб прикрасити цей відкритий пиріг зі смородиною посипте його цукровою пудрою і зверху викладіть кілька листочків свіжої м’яти. Подавати самостійно або з морозивом.
Порада: для начинки на цей пиріг можете сміливо використовувати свіжоморожену смородину. Але тоді додайте 2 ст. л. крохмалю. При цьому ягоди розморожувати не варто.
Тертий пиріг з чорною смородиною
Інгредієнти для тіста:
400 г борошна
2 яйця
200 г вершкового масла
200 г цукру
щіпка солі
Для начинки:
500 г чорної смородини
2 ст. л. цукру
0,5 ч. л. меленої кориці
1 пакетик ванільного цукру
цукрова пудра для прикраси
Як готувати:
Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму для випікання олією і посипте сухарями, борошном або манкою.
Всипте цукор і сіль в глибоку миску, просійте туди борошно. Перемішайте і додайте нарізане шматочками вершкове масло. На відміну від попереднього рецепта, масло повинне бути холодним.
Добре перетріть борошно з маслом руками. Додайте яйця, швидко замішуючи тісто. Розділіть отриману масу на дві частини, загорніть їх в харчову плівку і відправте в морозилку на 15 хвилин.
Тим часом вимийте смородину і обсушіть. Присипте ванільним цукром і корицею, обережно перемішавши ягоди.
З однієї частини тіста зробіть перший шар пирога, натерши його на крупній тертці. Зверху викладіть смородину і присипте цукром за смаком. Зверху на ягоди натріть другу частину тіста на крупній тертці — це буде верхній шар пирога. Відправте пиріг в духовку і випікайте пиріг 40 хвилин — до того, як тісто зарум’яниться.
Готовий пиріг потрібно остудити у формі і присипати цукровою пудрою.
Пиріг з чорною смородиною і сиром
Інгредієнти:
200 г сиру
50 г цукру
200 г пшеничного борошна
200 г свіжої чорної смородини (можна використовувати й інші ягоди)
100 г вершкового масла
1 яйце
10 г мигдалю
2 столові ложки цукрової пудри
Як готувати:
Розігрійте духовку до 200 градусів.
Висипте просіяне борошно на стіл, зверху додайте сіль, цукор і масло, нарізане кубиками. Порубайте ці інгредієнти в дрібну крихту. Додайте яйце в олійно-борошняну суміш і швидко замісіть тісто. Розкачайте тісто і викладіть у змащену олією форму. Наколіть його по всьому периметру виделкою і поставте в холодильник на 40 хвилин.
Змішайте цукрову пудру і 2 столові ложки борошна з сиром. Також порубайте все в крихту. Викладіть сирну суміш у форму, добре розрівнявши. Зверху викладіть ягоди і посипте невеликою кількістю цукрової пудри. Порубайте мигдаль (або використовуйте готові пластівці) і посипте ними пиріг зверху. Відправте в духовку.
Випікати пиріг потрібно 20-30 хвилин.
Подавати сирний пиріг з ягодами варто холодним.
Поділитися на Facebook