Кулінарні хитрощі, з якими м'ясо буде соковитим, котлети ніжними, а суп апетитним
Якщо хочеться внести різноманітність у звичайні страви або просто приготувати їх більш апетитно, додавши нові нотки смаку, візьміть на замітку ці кулінарні підказки, інформує Ukr.Media.
Борщ з приємною кислинкою
Як приготувати борщ з кислинкою.
Борщ - це не просто традиційна страва, для багатьох це основа основ раціону. Щоб поліпшити його смак і зовнішній вигляд, достатньо знати лише одну хитрість. Коли ви вже приготуєте бульйон і будете готові закладати нарізані овочі, додайте в каструлю трохи свіжого бурякового соку. Такий концентрат подарує готовому блюду легку кислинку, і колір буде дійсно рубіновий, а не блідо-червоний.
Ніжні курячі котлети
Як приготувати м'які курячі котлети.
Щоб приготувати котлети з курки, багато господинь додають до фаршу розмочений у молоці м'якуш хліба. Але набагато більш пишними котлетки будуть, якщо перемішати фарш з манною крупою або розім'ятою в пюре відвареною квасолею.
Цукор до м'яса і риби
Сіль і цукор - завжди разом.
Нехай вас не бентежить той факт, що навіть солоні страви потрібно підсолоджувати. Так вони виходять з більш насиченими відтінками смаку. Харчова індустрія знає секрет, що, наприклад, в рецептурі чизбургерів, картоплі фрі та багатьох соусів з МакДоналдс є цукор. Додайте трохи цукру в м'ясні та овочеві страви і страви з морепродуктів, і ви дійсно відчуєте різницю.
Морквяний салат
Смачний і корисний морквяний салат.
Салат з морквою - це зимове джерело вітамінів. Приготуйте його з яблуком, горіхами і... тертим імбиром. Смак відмінний, а користь велика.
Гречка
Як зварити смачну гречану кашу.
Як приготувати гречку, знає кожен. Промити в проточній воді, поставити на вогонь в каструлі і варити до готовності. Але є одна хитрість, якою користуються багато шеф-кухарів. Щоб смак гречаної крупи був більш насиченим, спробуйте її промити, а після - прожарити на сковороді протягом 5-7 хвилин, щоб крупа і просохла, і трохи підсмажилася. Після - варіть, як зазвичай. До речі, час приготування в цьому випадку значно скоротиться.
М'ясо в пиві
М'ясо в пиві - просто і смачно.
Для маринування м'яса можна використовувати не тільки сметану, гірчицю або томатний соус (нагадуємо, що майонез краще не використовувати для цієї мети). Дуже смачно заливати м'ясо пивом, і так готувати його в духовці. Блюдо виходить м'яким і ароматним. Головне, пам'ятати правило: для свинини і курки беріть світле пиво, а для яловичини - темне.
Суп
Суп з сиром в два рази апетитніший.
Навіть звичайний картопляний суп можна перетворити майже в ресторанну страву, якщо додати в нього тертий сир і трохи сухарів. Так і поживніше, і апетитніше. Мами, беріть корисну пораду на замітку, якщо діти навідріз відмовляються їсти в обід рідкі страви.
Кава
Чашка еспрессо і склянку води.
Напевно ви бачили, що в кафе чашку еспрессо завжди подають зі склянкою води. Це для того, щоб чергувати смаки: ковток води, ковток кави. У цьому випадку кожен раз ви відчуваєте багату палітру міцного напою. Не лінуйтеся, пийте так і вдома. Тоді замість величезного кухля вам достатньо буде крихітної чашки кави, щоб відчути насолоду.