Куряча грудка “Два сири”: запікаю на свято замість великого шматка свинини
В крайньому випадку, так завжди було раніше. А тепер я вмію готувати курячу грудку з сиром в духовці. І вам раджу навчитися.
Запіканка «Два сири» з моцарелою і чеддером – найкраще, що можна приготувати з курки. Я серйозно. Чеддер плавиться і покриває м’ясо особливою сирною скоринкою, а моцарелла тане і просочує кожен шматочок м’яса. Запікати таке чудо раджу виключно на свята. Але не тому що дорого, ні, скоріше навпаки. Просто захочеться їсти ще і ще, а фігура може постраждати при частому споживанні соковитої курячої грудки з сиром з духовки.
Складові:
Куряче філе – 900 г
Морква – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Яйце – 2 шт.
Чеддер – 100 г
Моцарелла – 100 г
Кріп – 1 пуч.
Кунжут – 2 ч. л.
Паприка за смаком
Сіль за смаком
Чорний перець (мелений) за смаком
Соняшникова олія – 2 ст. л.
Приготування:
Натріть очищену моркву. Подрібніть цибулю. Обсмажте овочі на соняшниковій олії.
Наріжте куряче філе тонкими пластинками. Накрийте шматочки харчовою плівкою і відбийте з обох сторін.
Збийте курячі яйця з паприкою. Наріжте моцарелу і чеддер тонкими пластинками. Подрібніть кріп.
Змастіть скляну форму соняшниковою олією. Викладіть на дно форми шматочок відбитого філе. Посоліть і поперчіть. Змастіть його яєчною сумішшю.
Викладіть в центр обсмажені цибулю і моркву, залишаючи по краях місце, а також кріп. Зверху покладіть чеддер (для наступного шару – моцарелу).
Повторюйте шари, поки не закінчаться продукти. Не забувайте чергувати сир. Верхнім шаром має бути відбите філе.
Змастіть верхній шар яйцем, посипте кунжутом. Запікайте курячу грудку з сиром всередині в духовці 45 хвилин при температурі 180 ° С.
Наріжте страву порційними шматочками, поки ще гаряча, і подавайте. Таке частування може стати повноцінною заміною запеченої свинини або яловичини «Веллінгтон» в святковому меню. Та ще й на запікання піде вдвічі менше часу, а в результаті завжди можна бути впевненим на всі 100%.
Готуйте курячу грудку, запечену в духовці з сиром і розповідайте про новий рецепті своїм гостям.