Куряче філе «Сюрприз» — порційна вечеря без витрат і клопотів
Що в цьому м’ясі такого особливого, що рецепти страв з ним з’являються практично кожен день? Ось вам здається, що вже все давно відомо і випробувано — і тут виникає черговий кулінарний шедевр, який хочеться спробувати, повторити в домашніх умовах, порадити подрузі або другу. Така вона, курка. Цю оригінальну страву називають «Сюрприз». І правда, готуйтеся приємно здивуватися тому, що все ті ж продукти заграють по-новому. Філе, кілька помідорів, картопля, цибуля — прості і звичні інгредієнти. Зате як приготовлен!
Складові:
Куряче філе 1 кг
Молоко 200 мл
Картопля 5 шт.
Цибуля 2 шт.
Помідор 3 шт.
Яйце 2 шт.
Часник 2-3 зуб.
Твердий сир 200 г
Соняшникова олія 2 ст. л.
Сметана 3 ст. л.
Сіль за смаком
Чорний перець (мелений) за смаком
Зелень 1 пуч.
Покроковий процес приготування:
Наріжте курку середніми шматочками. Залийте м’ясо молоком. Залиште в холодильнику на 60 хвилин, можна довше.
Поки м’ясо в холодильнику, зробіть круглі формочки з фольги, склавши її в декілька шарів. Змастіть формочки рослинною олією. Перенесіть їх на деко.
Наріжте картоплю тонкими скибочками. Викладіть на дно формочок. Зверху розмістіть тонко нарізану цибулю, а потім курку.
Збийте яйця зі сметаною. Полийте сумішшю курку в формочках. Зверху викладіть тонко нарізані помідори. Посипте все подрібненим часником і тертим сиром.
Розігрійте духовку до 180 ° С. Поставте деко з формочками в духовку на 40 хвилин.
Перед тим, як подавати страву, посипте її подрібненою зеленню.
Ось чому в холодильнику завжди добре мати свіже куряче філе. Ми переконалися, що з одних і тих же продуктів можна приготувати різні страви. Головне — бажання вчитися, експериментувати, дивувати. Якщо воно притаманне і вам, поспішайте повторити рецепт.
Чи вважаєте, що це сподобається і вашим друзям?
Тоді діліться рецептом!