Курка теріякі за 15 хвилин
Складові:
Куряче філе — 300 г
Мед натуральний — 40 мл
Соєвий соус — 50 мл
Рисовий або яблучний оцет — 2 ст. л.
Імбир мелений (порошок) — 0,5 ч. л.
Часник — 2 зубчики
Крохмаль — 1 cт. л.
Цибуля — 1 пучок
Перець чорний мелений — за смаком
Кунжут — за смаком
Рослинна олія — 2 ст. л.
Приготування:
1. Підготуйте продукти. Вимийте куряче філе, висушіть, зайва волога не потрібна. Очистіть часник.
2. Куряче філе порізати невеликими шматочками або довгими смужками.
3. Змішайте в глибокій посудині мед, соєвий соус, порізаний часник, рисовий оцет, мелений імбир, крохмаль і чорний перець мелений.
4. На двох столових ложках олії обсмажте на великому вогні шматочки курячого філе до золотистого кольору.
5. В кінці смаження влийте тонкою цівкою суміш, постійно помішуючи, смажте, поки шматочки м’яса не покриються соусом з усіх боків. На це піде всього пара хвилин, а то й менше, соус швидко стає густим.
.
6. Подавайте курку з вареним рисом, овочами свіжими або вареними, посипавши подрібненою цибулею і кунжутом.
Смачного!