«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Квашена капуста: перевірений століттями рецепт

Осінь – найкращий час для того, щоб квасити капусту.

Квашена капуста – це не тільки смачно, але й корисно, оскільки в ній міститься велика кількість вітаміну С, нестача якого особливо відчутна в осінньо-зимовий період.

Пропонуємо перевірений століттями рецепт, який передавався з вуст в уста, коли ще не було куховарських книг, а капусту квасили в дерев'яних бочках, використовуючи як гніти важкі камені.

Наслідуючи класичний рецепт, ви берете мінімальний набір загальнодоступних продуктів, а в результаті отримуєте чудову хрустку капусту.

Інгредієнти:

  • 5 кг капусти
  • 0,5 кг моркви
  • 5 столових ложок солі

Приготування

Капусту очистити від зовнішнього листя, розрізати качан навпіл, вирізати качан і нашаткувати тонкою соломкою. Очищену моркву натерти на великій тертці.

Подрібнені овочі з'єднати у широкій мисці, посолити і ретельно вимішати.

Підготовлену капусту укладати помалу в тару для квашення і дуже щільно утрамбовувати кулаком або товкачем до появи соку. Поверх капусти покласти плоску тарілку вгору дном і поставити на неї гніт — банку з водою.

Перші 3-5 днів тримати капусту за кімнатної температури. Тільки-но на поверхні почне з'являтися піна, її слід видаляти.

На третій день зняти з капусти гніт і проткнути її в декількох місцях донизу колодочкою дерев'яної ложки і залишити так приблизно на годину, після чого знову накрити тарілкою з гнітом. Повторити процедуру наступного дня.

Коли припинить з'являтися піна, перекласти капусту в банки і відправити на зберігання в прохолодне місце.

На замітку

Для квашення вибирайте щільні свіжі качани білокачанної капусти середньостиглих і пізньостиглих сортів.

Квасити капусту слід у дерев'яній, керамічній, скляній або емальованій тарі.

Сіль використовуйте звичайну, кам'яну, нейодовану, середнього помелу.

Для ароматизації капусти під час заквашування можна додати лавровий лист, перець горошком, гвоздику або товчене насіння кмину та кропу.

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі