Квaшені огіpки за дoбу гаpячим спoсобом. Влітку цeй pецепт мене зaвжди виpучає, огіpочки виxодять дyже xрумкими і смaчними.
Вони відмінно зберігаються тривалий час, їх навіть можна заготовлювати про запас, відправивши на зберігання на холод. Для засолювання рекомендується купувати найсвіжіші, соковиті і молоді плоди. Краще заготовлювати огірки, зібрані власноруч або придбані у перевіреного продавця.
Якщо ви сумніваєтеся в свіжості огірків, обов’язково підготуйте їх перед засолкою: викладіть плоди в миску з холодною водою і почекайте як мінімум 4-5 годин.
За цей період вони набудуть необхідної твердості і їх можна буде використовувати для квашення.
Залежно від свого смаку, ви можете вводити в розсіл і інші прянощі (запашний перець, листя вишні, хрону, дуба або смородини).
Інгредієнти:
На 1000 мл:
Огірки – 500-600 г.
Вода – 500 мл.
Сіль – 1 дес. л.
Сушений кріп – 5 г.
Часник – 3-4 зубчики.
Приготування:
1. Насипаємо в потрібну нам ємність сушений кріп. Використовуємо магазинний продукт або «парасольки», куплені на ринку.
2. Додаємо в банку попередньо очищений від лушпиння часник. Його норму регулюємо в залежності від бажаної гостроти закуски.
3. Викладаємо чисті огірочки, попередньо промивши їх під проточною водою. Намагаємося ретельно утрамбувати овочі в ємність.
4. Чекаємо, коли рідина закипить, насипаємо десертну ложку солі і активно перемішуємо гарячий настій.
5. Виливаємо його в заготовку. Стежимо, щоб рідина покрила плоди.
6. Накриваємо кришкою і чекаємо 24 години. Якщо в приміщенні прохолодно, час засолювання може збільшитися на 10-12 годин.
Смачного!