Квашені солоні огірочки. В моїй родині до них кuдають одну тpaвuчку, завдяки якій вони виходять настільки хрумкими, наче свіжі
Для приготування огірків рекомендується використовувати трaву щирицю, вона робить огірки більш хрусткими, але якщо такої трaви не виявилося – можна консервувати огірки і без неї. Листя смородини, вишні, хрону також зроблять огірочки більш хрусткими. Листя вишні та смородини можна замінити листям дуба або волоського горіха.
Кількість солі, води та інгредієнтів вказано на 3 л банку або на 3 банки об’ємом 1 л.
Інгредієнти для приготування квашених (солоних) огірків:
Огірки ~1,5 кг
Сіль 100 г (або 4 ст.л. без гірки)
Вода ~ 1 л 200 мл
Кріп (гілочки і парасольки) – пучок
Листя і корінь хрону
Трaва щириця – листочки і верхівки
Часник 3 зубчики
Листя вишні 3 шт.
Листя смородини 3 шт.
Перець чорний горошком 15 шт.
Гілочки естрагону
Пекучий червоний перець – за бажанням і за смаком
Приготування квашених (солоних) огірків:
1. Спочатку приготувати розсіл. Для цього воду з сіллю закип’ятити і вимкнути, дати охолонути. Огірки будемо заливати холодним розсолом.
2. Огірки добре помити і залити холодною водою, залишити на пару годин. Це потрібно для того, щоб огірки були більш хрусткими, а також щоб не “забирали” розсіл з банки. Після чого їх промити і зрізати кінчики.
Тим часом підготуємо листя і корінь хрону, кріп, листя вишні і смородини. Великі листочки і стебла можна порізати на кілька частин.
3. Банки простерилізувати і викласти на дно кожної: парасольку кропу, трохи листя хрону (можна його попередньо крупно порізати), щіпку крупно порізаного еcтрaгoну, зубчик часнику, листочок смородини і листочок вишні, пекучий червоний перець – за бажанням і за смаком (якщо любите з гостротою), 5 горошин чорного перцю.
Щільно один до одного укласти огірки, щоб залишалося якомога менше вільного простору в банці. Зверху ще покласти кріп і естрагон, щирицю (верхівку з листочками).
4. Холодним розсолом залити огірки і закрити банки капроновими тугими кришками, попередньо опустивши на 5-10 секунд кришку в окріп.
Рецепт засолювання огірків таким способом зовсім не складний, вдалою консервації та смачного!
Смачного!