Квасолька з овочами. Перепробувала багато рeцептів з квасолі, але цьому немає рівних. Дyже смaчний та апетитний салатик! Кришки не пiддyваються! А Олена – навіть борщ з нього варе!
Продукти
Квасоля суха – 1 кг
або квасоля відварна – 2 кг
Цибуля ріпчаста – 2 кг
Перець болгарський – 2 кг
Морква – 2 кг
Помідори – 4 кг
Томатна паста – 200 г
Сіль – 4-5 ст. ложок
Цукор – 300 г
Оцет – 100 г
Олія – 300 г
Як приготувати салат з овочів і квасолі на зиму:
1. Квасолю відварити до готовності, попередньо замочивши її на ніч.
2. Тепер потрібно подрібнити овочі для салату (всі овочі зважувати в очищеному вигляді): помідори перетворити в пюре, перець нарізати соломкою або кубиками, моркву натерти на тертці, цибулю нарізати кубиками.
3. У казан налити олію, відправити туди цибулю і обсмажити його до прозорості, періодично помішуючи.
4. Додати в казан пюре з томатів, квасоля, перець, морква, цукор і сіль.
5. Перемішати і варити 30-40 хвилин з моменту закипання. За цей час підготувати (простерилізувати) баночки і кришки.
6. За 5 хвилин до закінчення варіння додати до овочів з квасолею томатну пасту і оцет.
7. Розкласти киплячий овочевий салат по банках і закручувати.
8. Перевернути банки догори дном і укутати теплою ковдрою на добу, для повільного охолодження.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 11 л салату з овочів і квасолі на зиму. Зберігати такий салат можна при кімнатній температурі.
Смачного!