Ледачі пиріжки – хвилинки. Готуються на раз два, довго біля плити стояти не потрібно
Виходять дуже ніжними і м’якими, а начинку ви можете використовувати абсолютно будь-яку. Джерело
Такі пиріжки дуже легко приготувати навіть на дачі. Готуються вони швидко і просто. Тісто для пиріжків виходить дуже ніжним і м’яким, а начинку ви можете використовувати абсолютно будь-яку. У цьому рецепті ми будемо готувати пиріжки з яйцем і цибулею.
необхідні продукти
Для тіста
пшеничне борошно – 0,5 кг
сухі дріжджі – 5 гр
цукор – 1,5 ст.л
сіль – 1 ч.л
молоко – 375 мл
олія – 2,5 ст.л
Для начинки
курячі яйця – 3 шт
зелена цибуля – 1,5 пучка
вершкове масло – 3 ст.л
сіль перець
починаємо приготування
У чашку просіюємо борошно і додаємо дріжджі, туди ж всипаємо цукор і сіль. Все добре перемішуємо.
Потім в центрі робимо поглиблення і вливаємо спочатку молоко, а потім олію. Все добре перемішуємо, а потім замішуємо тісто щільне.
Готове тісто кладемо в миску, накриваємо рушником і залишаємо на 40 хвилин.
Подрібнюємо зелену цибулю, кладемо її в миску, додаємо розтоплене вершкове масло, сіль і перець. Все перемішуємо.
Яйця відварюємо до готовності, очищаємо від шкаралупи і нарізаємо шматочками. Додаємо їх до цибулі і перемішуємо.
Готове тісто ділимо на кілька частин і формуємо з них коржики. У центр кладемо начинку і заліплює краї, формуючи пиріжок. Злегка придавлюємо його і кладемо на сковороду, з розпеченим вершковим маслом. Обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору.
Смачного!