ЛИСТКОВИЙ САЛАТ ІЗ ГРИБАМИ ТА СИРОМ
Додайте ноток свята буденному столу — приготуйте ніжний листковий салат із грибами та сиром.
Рецепт цієї апетитної страви прийшов до нас із австрійської кухні. Завдяки поєднанню смажених грибів, солінь і копченостей салат — надзвичайно пряний та ситний. А ще він дуже нагадує торт, адже складається з багатьох шарів та вкритий повітряною сирною шубкою, схожою на кокосову стружку.
Для приготування грибного салату найкраще використати свіжі або заморожені шампіньйони. Легкі й ароматні, вони швидко смажаться, не потребують попереднього відварювання й доступні протягом цілого року.
З особливою ретельністю варто вибирати й мариновані огірки. Вони мають бути хрусткими, соковитими, з приємною кислинкою.
Майонез можна замінити корисним натуральним йогуртом і додати трошки часнику — для пікантності.
Готовий листковий салат залиште на годину в холодильнику. За цей час компоненти страви вберуть заправку та стануть ще смачнішими та соковитішими.
ЛИСТКОВИЙ САЛАТ ІЗ ШАМПІНЬЙОНАМИ, КУРЯТИНОЮ ТА СИРОМ
Щоб грибний салат мав привабливий вигляд на тарілці, рекомендуємо формувати його за допомогою кулінарного кільця, а на довершення — прикрасити гілочкою свіжої зелені. Смакують такий салат самостійно або як доповнення до основної страви.
ЛегкоОбід
ІНГРЕДІЄНТИ
Копчена куряча грудка | 200 г |
Шампіньйони різані ТМ «Рудь» | 300 г |
Огірки мариновані | 150 г |
Яйця варені | 4 шт. |
Картопля | 3 шт. |
Морква | 2 шт. |
Цибуля ріпчаста | 1 шт. |
Сир твердий | 150 г |
Йогурт «Для салату» ТМ «Рудь» | 5 ст. л. |
Сіль, перець | за смаком |
Рослинна олія | для смаження |
Петрушка свіжа | гілочка |
Шампіньйони мариновані | для прикрашання |
ПРОДУКТИ, ПОТРІБНІ ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ
Заморожені продукти: гриби
ШАМПІНЬЙОНИ РІЗАНІ
Молочні продукти йогурт
ЙОГУРТ «ДЛЯ САЛАТУ»
ПРИГОТУВАННЯ
1. Відварюємо картоплю, моркву та яйця. Очищуємо, натираємо на грубій тертці. Цибулю звільняємо від лушпиння та дрібно нарізаємо.
2. На розігріту з олією сковороду викладаємо шампіньйони. Солимо, перчимо, додаємо подрібнену цибулю та смажимо до золотистого кольору. Залишаємо охолоджуватися.
3. Мариновані огірки та копчену курячу грудку нарізаємо невеличкими шматочками.
4. У кулінарному кільці викладаємо шарами: картоплю, мариновані огірки, шампіньйони, курячу грудку, моркву та яйця. Кожен шар змащуємо йогуртом «Для салату».
5. Натираємо сир та посипаємо салат. Ставимо на годину в холодильник.
Звільняємо салат від форми. Прикрашаємо маринованими шампіньйонами та зеленню.
Апетитний грибний салат готовий. Смачного!