Маківник за цим особливим рецептом завжди готую, аби побалувати своїх ласунів. Ніжний, в міру вологий. М-М-М-М- ням
Не варто забувати і про корисні властивості маку. У його насінні присутні білки, вуглеводи, клітковина, вітаміни А, С, Е, групи В, фосфор, магній, калій, натрій, кальцій, селен, марганець, залізо, мідь і цинк. Джерело
Макові насіння покращують травлення, лікyють шлyнкові заxворювання, а також позбавляють від безсоння.
Інгредієнти:
Яйце – 4 шт.
Цукор – 1 скл.
Вершкове масло – 125 г
Мак – 1 скл.
Розпушувач – 1 ст. л.
Борошно – 1 скл.
Волоські горіхи – за смаком.
Приготування
Поставте каструлю з водою на вогонь.
Проваріть мак 5 хвилин. Накрийте каструлю кришкою.
Дайте маку набрякнути в окропі. Через 20 хвилин процідіть його через сито.
В окремій ємності збийте жовтки з цукром і маслом. Всипте мак, борошно і розпушувач.
Збийте білки до м’яких піків. Акуратно введіть їх в тісто.
Викладіть тісто у форму, змащену вершковим маслом. Зверху присипте горіхами.
Випікайте маківник в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин.
Смачного!