«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

“Маковий пиріг”: виходить ніжним та соковитим, злегка вологим, до маку тут приєднуються горіховий та яблучний смаки

Для всіх шанувальників макової випічки пропонуємо неймовірний маковий пиріг. Хоча це і не зовсім пиріг, адже готується без додавання муки та і без шару тіста знизу/зверху.

Маковий пиріг виходить ніжним та соковитим, злегка вологим, до маку тут приєднуються горіховий та яблучний смаки, з ледь відчутною цитрусовою ноткою.

Інгредієнти

Мак – 400 г.
Молоко – 1,5 склянки.
Цукор – 1 склянка.
Масло – 200 г.
Цукор ванільний – 15 г.
Яйця – 8 штук.
Яблука – 8 штук.
Манка – 7 ст.л.
Розпушувач – 1,5 ч.л.
Горіхи – ½ склянки.
Мигдаль – ½ склянки.
Цедра з апельсини – 2 ст.л.
Для глазурі:

Шоколад чорний – 1 плитка.
Молоко – 5 ст.л.
Кокосова стружка.
Цукати.
Приготування

Яйця акуратно розділяємо на білки та жовтки. Білки ставимо в холодильник, жовтки залишаємо при кімнатній температурі.

Мак перемелюємо будь-яким зручним для вас способом (в блендері, кілька разів на м’ясорубці, розтираємо в макітрі…) Молоко доводимо до кипіння, заливаємо перемелений мак, накриваємо кришкою, залишаємо запарюватись.

Горіхи та мигдаль дрібно січемо (якщо не любите шматочків горіхів у випічці, можна перемолоти). Цедру тремо на дрібну терку.

Яблука чистимо від шкірки та жорсткої серцевинки, тремо на грубу терку.

М’яке масло збиваємо з цукром та ванільним цукром до пишної білої маси. По одному додаємо жовтки (кожен наступний жовток додаємо лише тоді, коли попередній повністю поєднався з маслом), постійно збиваємо. Додаємо мак, манку, розпушувач, горіхи, яблука та цедру апельсину, вимішуємо.

Білки збиваємо до густої піни, обережно вмішуємо в макову масу.

Перекладаємо «тісто» в форму (24х40) застелену пергаментом, вирівнюємо. Ставимо у розігріту до 190 градусів духовку, випікаємо близько години, до «сухого сірника».

Після того, як пиріг повністю охолоне готуємо глазур. Розтоплюємо на водяній бані шоколад, додаємо молоко, добре вимішуємо, злегка охолоджуємо, поливаємо пиріг. Зверху посипаємо кокосовою стружкою та цукатами.

Нарізаємо порційними шматочками, подаємо до столу. Смачного!

За матеріалами – Пляцок.Інфо.

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі