«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Малину з бананом варю 1: 4, цукру багато не додаю. Густе, хоч відразу на батон масти

Класичне малинове варення – знахідка в холодну пору року. Солодке, ароматне і підходить для всього. Можна і гарячий напій зробити, і пиріг, і з млинцями їсти, і просто на хліб мазати. Завжди смачно!

Сьогодні «Отож» розповість тобі, як зробити улюблені ягідні ласощі з незвичайним смаком. Потрібно всього лише додати в варення банан. Так-так, саме банан. Смак у варення вийде дивовижний – нагадує фруктову жуйку. Спочатку здається, начебто малина, а потім банановий післясмак. Ідеальне поєднання!

Малина на зиму

Малина – ягода примхлива. На перший погляд здається, що зробити варення простіше простого, але не тут-то було. Ягоду легко переварити або зіпсувати смак готового продукту зайвими інгредієнтами. Варити варення з малини найкраще з травам чорницю, брусницю, банани. З полуницею і смородиною малина не дружить. Ці ягоди заглушать навіть сильний малиновий аромат. Малинове варення з бананом зберігається довго. Можна робити з заморожених ягід. Та й користь збільшується удвічі. У бананах є калій, магній, вітамін С, залізо, вітамін молодості Е та, звичайно ж, серотонін – гормон щастя.

Готувати таку смакоту потрібно обов’язково!

СКЛАДОВІ: 1 кг свіжої малини 250 г м’якоті банана 800 г цукру 1 ч. л. лимонної кислоти або сік одного лимона Якщо ти хочеш приготувати варення з замороженої малини, розморожуй її при кімнатній температурі та перед приготуванням злий зайву рідину. Якщо малина втратила аромат, в кінці варіння додай ванілін і 30 мл коньяку (на 1 кг ягід).

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Ягоди малини помісти в каструлю з товстим дном. Зроби з ягід пюре товкачем для картоплі або блендером.

2. Банани дрібно наріж (півкільцями або чвертями) і додай до ягід.

3. У ягідне пюре висип цукор і лимонну кислоту. Добре перемішай і постав каструлю на середній вогонь. Періодично помішуй, щоб не пригоріло.

4. Доведи варення до кипіння і зменш вогонь до мінімуму. Після закипання вари ще 10-20 хвилин, помішуючи й знімаючи піну. Якщо хочеш, щоб вийшов більш густий джем, вари 30-40 хвилин або додай в варення пектин (12-15 г на 1 кг фруктового пюре).

5. Не знімаючи з вогню, розлий варення в сухі стерилізовані банки та загорни. Готове варення переверни догори дном, накрий шубою або теплою ковдрою до повного охолодження. Тримай в прохолодному місці.

Сподіваюся, цей рецепт варення з малини сподобається тобі й твоїм близьким. А баночки стрункими рядами поступово заповнять полички в комірчині. Сподобався рецепт? Зберігай його в закладки і розкажи друзям, як приготувати малинове варення на зиму

otozh.com.ua

 

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі