Мало тіста і багато начинки – ось секрет цього чудового сирника
Мало тіста і багато начинки – ось секрет цього чудового сирника. Трохи повозитися з ним доведеться, але він того вартий. Неймовірно апетитний сніданок!
Cкладові:
✓ Сир 1 кг
✓ Яйце 1 шт.
✓ Яєчні білки 8 шт.
✓ Яєчний жовток 8 шт.
✓ Вершкове масло 225 г
✓ Цукрова пудра 375 г
✓ Ванілін 2 г
✓ Крохмаль 3 ст. л.
✓ Родзинки 100 г
✓ Пшеничне борошно 250 г
✓ Сіль 1 трісок.
Рецепт приготування:
125 г м’якого масла збийте з 125 г цукрової пудри. Додайте 1 яйце, ванілін, перемішайте. Просійте борошно. Замісіть тісто, а потім відправте його у холодильник на годину.
Відріжте трохи більше половини тіста і розкачати його в пласт. Викладіть його на деко, застелене пергаментом. Проколіть в декількох місцях виделкою. Поставте форму в холодильник на півгодини.
Після закінчення часу відправте основу в духовку, розігріту до 180 градусів, на 12-15 хвилин.
Приготуйте начинку. Перетріть сир через сито. Збийте його в блендері.
Потім збийте розм’якшене вершкове масло, що залишилось з 200 г цукрової пудри.
Продовжуючи збивати, відправляйте по одному жовтки і по ложці сиру, поки не додасте всю масу.
Збийте яєчні білки з дрібкою солі. Додайте 50 г цукрової пудри і збивайте до щільної піни. Додайте підготовлений родзинки і крохмаль.
У сирну масу додайте яєчні білки, повільно перемішуючи.
Готовий корж викладіть у форму, поверх – сирну начинку.
Розкачайте тонко тісто. Наріжте його смужками і викладіть їх у вигляді решітки поверх начинки.
Поставте форму з сирником в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Вимкніть духовку, відкрийте дверцята і дайте сирнику постояти годину.
Подавайте смачний сирник до ароматного чаю або кави. Любителі солодкого захочуть полити сирник глазур’ю. Дуже смачно!