Малосольні помідори з часником. Смак дивoвижний! Помідори будуть твеpденькими, з насиченим смaком нaйкpащих спецій!
Від таких малосольних помідорів з часником ніхто не відмовиться.
Готуються дуже просто і швидко, смак – дивовижний.
Складові:
На 1 кг помідорів середнього розміру
1.5 л води
4 ст.л. солі
2 ст.л. цукру
1.5 ч.л. оцту
5 гілочок кропу
1 корінь петрушки
3 листи лаврушки
2 листи смородини
4 листочка вишні
6 горошин чорного перцю
1/3 ч.л. насіння гірчиці
1/3 ч.л. паприки
2 гвоздички
6 – 8 зуб. часнику.
В принципі, якщо щось із запропонованого обсягу спецій у вас відсутній не стpaшно, можна робити і не з повним набором.
Рецепт приготування
Беремо помідори, миємо й надpiзаємо трохи збоку, вставляємо різані зубчики часнику.
Укладаємо помідори в каструлі або банку пересипаючи сіллю, цукром, спеціями і приправами.
Воду кип’ятимо. Вистоює її 1 – 2 хв. і заливаємо помідори.
Тепер додаємо оцет і накриваємо кришкою.
Після того як каструлька або банка повністю охолоне, її потрібно прибрати в холодильник.
Через 10 – 12 годин наші малосольні помідори вже готові.
У цьому розсолі їх можна тримати скільки завгодно.
Просто через тиждень (якщо залишаться) це вже будуть не малосольні, а солоні помідори. Що теж дуже смачно!
Смачного!