Мариновані баклажани — легкий і смачний рецепт приготування
Спробуйте приготувати і ви.
Необхідні інгредієнти:
Баклажани середніх розмірів — 500 гр
Цибуля біла — 2 шт
Часник — 3 зубчики
Цукор пісок — 1 ч ложка
Сіль кухонна — 1 ч ложка
Соняшникова олія рафінована — 2 ст ложки
Оцет звичайний — 9% — 1 ст ложка
Петрушка — невеликий пучок
Як готувати мариновані баклажани:
Необхідно промити баклажани, видалити у них плодоніжки, порізати невеликими пластинами уздовж — товщиною приблизно 1 сантиметр.
Приготувати деко, застелити його пергаментним папером або фольгою, змастити лист рослинною олією.
Викласти на деко пластини порізаних баклажанів, змастити їх зверху олією.
Запікати приблизно 25 хвилин в духовці, при температурі 190 градусів.
Далі необхідно зробити маринад: почистити від шкірки цибулю, порізати її півкільцями дуже тонко, порізати петрушку досить дрібно, часник спресувати. Викласти в глибоку миску і все змішати: часник, цибулю, зелень, додати по одній ложці солі і цукру, додати оцет. А після цього влити рослинну олію і обов’язково дати настоятися цьому маринаду.
Баклажани після духовки порізати уздовж на 2 рівні частини, а після цього кубиками. Додати в миску з маринадом, перемішати все дуже акуратно, і після цього перекласти в суху банку і закрити кришкою, дати постояти 1 добу в холодильнику щоб настоялися.
Подавати смачний салат можна з картоплею або навіть м’ясом — виходить ну дуже смачна страва!
Смачного вам!
Як ви готуєте баклажани?