«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Мариновані кабачки швидкого приготування

Найсмачніші рецепти пікантної закуски

Мариновані кабачки з медом
Інгредієнти:
кабачки молоді – 5 кг;
мед рідкий – 10 столових ложок (по 2 ложки на кілограм);
олія – 2,5 склянки;
часник – 5 зубчиків;
сіль, перець – за смаком;
лимон – 1 штука.
Приготування:
Почистіть овочі. Якщо вони трохи переспіли, то їх потрібно очистити від насіння. Помийте, наріжте тонкими кружальцями і покладіть у велику миску, посоліть. Вони повинні якийсь час полежати і дати сік.
Якщо хочете, можете додати зелень, але врахуйте, що в консервованому стані вона втратить смак і аромат. Якщо ви все ж вирішили це зробити, то візьміть по одному пучку кінзи, кропу і петрушки і дрібно поріжте. Додайте дрібно порубаний часник. Влийте соняшникову олію і сік одного лимона.
Розтопіть мед, якщо він занадто густий, то розбавте його теплою водою, після чого змішайте із зеленню і іншими інгредієнтами. Маринад готовий. Кладемо в нього кабачки і ретельно перемішуємо. Ставимо в холодильник на 3-4 години. Зберігається така закуска місяць без жодного збитку для смакових якостей.
А якщо ви хочете зберігати закуску більш тривалий час, то приготовлену суміш потрібно прокип’ятити протягом 15 хвилин і розкласти в стерилізовані банки, після чого закатати або закрити щільними капроновими кришками.
Мариновані кабачки з часником і кропом
Інгредієнти:

кабачки – 2 кг;
кріп – 2 пучка;
олія рафінована, цукор і оцет 9% – по 1 склянці;
сіль – 2 ст. ложки;
часник – 2-3 головки.
 

Приготування:

Кабачки нарізають, змішують з кропом і часником, додають всі складові маринаду.
Через 2 години маринування розкладають масу по банках, витримують в ємності з окропом 20-30 хвилин, закупорюють.

Мариновані кабачки – рецепт приготування
Інгредієнти:
На 1 л банки:

Кабачки молоді – 500 г
Кріп – 1 шт.
Хрін – 1 лист (невеликий)
Часник – 1 зуб.
Листя вишні – 1-2 шт.
Лавровий лист – 1 шт.
Перець горошком – 3-5 шт.
Маринад ( на 1 л води):

Цукор 40 г
Сіль 30 г
Оцет 50 мл
 

Рецепт приготування маринованих кабачків
Літрові банки добре помийте. Простерилізуйте банки та металеві кришки.
На дно банки покласти кріп, хрін, часник, лавровий лист, листок вишні, перець горошком.
Кабачки помити, нарізати кружечками.
Щільно укласти кабачки в банки та залийте кип’ятком і дайте постояти 15 хвилин, накрити кришками.
Воду злити у каструлю, закип’ятити і знову залити кабачки на 15 хвилин.
Зливаємо воду у каструлю, додаємо сіль, цукор, оцет, доводимо до кипіння і заливаємо маринадом кабачки.
Закручуємо банки кришками, перевертаємо кришками донизу. Мариновані кабачки накрити ковдрою, залишити до повного охолодження.
Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі