«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Мариновані огірки на зиму: закуски цілий рік

Любиш пряний смак домашніх овочевих закусок? Дізнайся, як зробити мариновані огірки на зиму, і навіть не в сезон зможеш ними ласувати.

Мариновані огірки на зиму - інгредієнти:

Огірки свіжі - 2 кілограми,

Ріпчаста цибуля - 1 штука,

Морква - 1 штука,

Кріп (парасольки) - за кількістю банок,

Цукор (пісок) - 7 столових ложок,

Сіль кухонна - 3 столових ложки,

Столовий оцет - 180 мілілітрів,

Вода - 2-2,5 літра.

Оогірки, мариновані на зиму: як готувати Багато господинь, які намагалися заготовити мариновані огірки на зиму, неодноразово зіштовхувалися з невдачею: розсіл починав каламутніти, кришки здувалися або навіть зривалися через бродіння газом. Якщо таке відбувається в одній-двох банках з декількох десятків - це прикро, але не дуже страшно, однак якщо гине понад половина любовно заготовлених закаток - то це дуже засмучує і відвертає від консервації в принципі.

Дуже важливо промивати огірки перед маринуванням протягом декількох годин. Справа в тому, що щільна рельєфна шкірка в процесі росту плодів вбирає в себе величезну кількість різноманітних мікроорганізмів. При вживанні їх на місці, поки огірок ще свіжий, це не страшно: свіжі плоди, недавно зірвані з грядки, все ще мають захисну систему, проте в банці решта мікроорганізмів і грибків починають розмножуватися, псуючи соління.

Промивши огірки в проточній воді (не менше 3-4 годин), зріж плодоніжки. Вони в соліннях ні до чого.

Почисти моркву і цибулю. Моркву потрібно нарізати соломкою, а цибулю - кільцями або півкільцями.

Овочі підуть на дно банок (їх необхідно попередньо простерилізувати): вони забезпечать огіркам більш багатий смак і аромат.

Для цього ж у кожну банку необхідно покласти по одній парасольці кропу. Промиті огірки з видаленими плодоніжками поклади в банки якомога щільніше. Враховуй, що маринад повинен буде покрити їх повністю.

Скип'яти в каструлі воду. Всип туди цукор і сіль, і кип'яти до їх повного розчинення.

Після цього вимикай вогонь і вливай в розсіл оцет, ретельно його перемішавши.

Залишається тільки рівномірно розподілити розсіл по банках. Після охолодження розсіл можна злити, перекипятити й залити знову. Щоб мариновані огірки на зиму не стали м'якими, влий у кожну банку ще по чарці горілки - тоді вони будуть хрумтіти.

Після цієї операції банки необхідно закатати, дати їм охолонути і сховати в прохолодне місце без доступу сонячних променів.

Приготовані за цим рецептом мариновані огірки вийдуть соковитими, хрусткими, не дуже солоними, з приємною кислинкою і ноткою солодкості.

Така закуска чудово підійде на будь-який святковий стіл. Ними буде однаково приємно хрумтіти вприкуску до картопляного пюре і закушувати міцні спиртні напої. Смачного!

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі