«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Меню на новий 2019 — що приготувати на новорічний стіл смачного і цікавого

Складання новорічного меню — один з найважливіших і найцікавіших процесів у підготовці до Нового року. Приказка «Як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш» актуальна завжди. Чим багатшим і різноманітнішим буде стіл на Новий рік, тим більш благополучні будуть для вас наступні 12 місяців.

Новий 2019 рік пройде під заступництвом Жовтої Свині. Само собою зрозуміло, що свинина на святковому столі буде недоречна. В іншому, у цього знака немає особливих вимог. Свинка любить смачно поїсти, повеселитися і не вибаглива до їжі. Тому, зустріч цього року повинна проходити за багатим столом, в атмосфері веселощів і гарного настрою.

Сьогодні я підготувала для вас найоригінальніші, смачні і красиві страви на новорічний стіл. З них ви обов’язково складете своє ідеальне меню.

Курка, запечена в духовці з апельсинами і чорносливом

У багатьох сім’ях, як головна страва до свята, запікають курочку. Це дуже просто і смачно. Адже, крім основної страви, потрібно приготувати ще салати, закуски, десерти, напої. Я пропоную вам цей нескладний спосіб запекти смачну курочку.

Складові:

тушка курки (1,5-2 кілограми);
один апельсин;
80 г чорносливу;
спеції для курки (приблизно 1 столова ложка);
2 зубчики часнику;
сіль і мелений перець.
приготування:

1.Сіль, перець і спеції перемішати в одному посуді. Курку підготувати, помити і обтерти. Натерти сумішшю солі і спецій. Залишити на півгодинки.

2. Чорнослив розмочити в теплій воді протягом півгодини. Потім обсушити його, нарізати навпіл.

3. Апельсин розрізати навпіл. Одну половину нарізати кубиками середнього розміру, а другу поки відкласти.

4. Часник нарізати на кілька частин.

5. В одній мисці перемішати руками апельсин, часник і чорнослив.

6. Коли курка настоїться, її потрібно наповнити цією масою.

7. Викласти на деко грудкою вгору. Випікати приблизно 2 години при температурі 170 градусів. Точний час готовності залежить від потужності вашої духовки. Якщо курка почне підгоряти завчасно, прикрийте її листом фольги.

Подавати курочку можна з гарніром або без.

Сьомга у вершковому соусі — рецепт сьомги, запеченої в духовці

Дуже смачна, соковита рибка виходить за цим рецептом. Приготуємо ми її порційно, що дуже зручно при подачі. Таким чином можна запікати не тільки сьомгу, а будь-яку лососеву рибу.

Інгредієнти (на 4 порції):

600 г філе сьомги (4 шматочки по 150 грам);
350 грам білого вина;
160 грам олії;
400 грам вершків жирних;
4 лаврових листки;
4 невеликих цибулини;
80 грам зернової гірчиці;
сіль, мелений і горошковий перчик на смак.
Приготування:

1. Один порційний шматок філе надрізати навпіл по м’якоті, не прорізаючи шкірки. Скласти навпіл. З усіх боків натерти його сіллю. Лист пекарського паперу змастити олією, покласти туди рибку. Провернути її пару раз по пергаменту, щоб змастити олією. Так само вчинити, з іншими шматочками риби. Поставити в духовку на 200 градусів на 5-7 хвилин. Закручувати в пергамент сьомгу не потрібно. Досить укласти лист на решітку духовки.

2. Поки печеться рибка, підготуємо ніжний вершковий соус. Цибулю дрібно нашаткувати і швидко підрум’янити її на рослинній олії. Потім додати вино, дочекатися випарювання спирту. Це легко перевірити запальничкою. Якщо піднести вогонь до вина і воно, при цьому, не запалиться — алкоголю там немає.

3. Тепер додати в пательню лавровий лист, горошини перцю, теплі вершки. Посолити, поперчити, додати гірчицю. Перемішати, встановити мінімальний вогонь. Проварити 5-7 хвилин.

4. Процідити соус через сито. Розлити отриманий соус по 4 порційних тарілочках, покласти по шматочку риби, гратами вгору. Подавати в гарячому вигляді.

Рулет з яловичини в духовці зі шпинатом і сиром

Запекти яловичину так, щоб вона вийшла соковитою, не зовсім просто. Я покажу вам як правильно це зробити. Рецепт простий. М’ясо виходить ароматним, смачним і насиченим.

Складові:

кілограм філе яловичини (без кістки і жиру);
трохи свіжого шпинату (на смак);
250 грам тертого сиру;
по дрібці солі і меленого перцю;
суміш італійських трав на смак.
Приготування:

1.М’ясо нарізати уздовж м’якоті, не прорізаючи до кінця. Тим самим, ми як би розкриваємо цей шматок, роблячи його довшим, але тоншим.

2. Яловичину посолити, поперчити і натерти спеціями. Дати постояти кілька хвилин.

3. Сир натерти на тертці або перемолоти в блендері. Для цього підійде будь-який сир твердих сортів.

4. На м’ясо викласти сир, трохи відступаючи від країв. Шпинат помити і обсушити. Викласти на сир.

5. Згорнути щільний рулет, обмотати його товстою ниткою. Зверніть увагу, що між оборотами відстань повинна бути не менше 3 сантиметрів. 
6. Нарізати рулет на шматочки так, щоб на кожному з них був оборот з ниток. Деко змастити олією. За бажанням, можна вистелити шпинатом. 
7. Запікати в духовці на 180 градусах 40-60 хвилин, в залежності від розміру шматків.

Оселедець під шубою в оригінальному виконанні

Який же Новий Рік без оселедця під шубою ?! Цей салат є традиційною прикрасою святкового столу. Я пропоную вам здивувати гостей і подати його оригінально і смачно.

Складові:

один великий або два маленькі оселедця;
4 варені картоплі;
дві відварені морквини;
2 середніх відварених буряки;
одна велика червона цибулина;
майонез.
Приготування:

1.Оселедець обробити на філе, видаливши голову, хвостик, хребет, кістки і шкірку. Нарізати маленькими кубиками.

2. Картоплю, буряки та моркву відварити до готовності.

Щоб овочі вільно нарізалися, шматочки не прилипали один до одного і тримали форму, їх краще варити напередодні готування салату. Після вистигання, прибрати в холодильник. До моменту потрапляння в салат вони добре охолонуть і будуть прекрасно нарізатися.

3. Варені овочі та цибулю нарізати маленькими кубиками. За бажанням, цибульку можна замаринувати, з додаванням оцту на 5 хвилин, а потім злити маринад. Навіть якщо трохи соку від маринованої цибулі потрапить в салат — нічого страшного. Він навіть додасть особливу пікантність. У невеликі склянки або креманки викласти продукти шарами, покриваючи кожен шар майонезом з кондитерського шприца.

4. Поставити в холодильник на кілька годин, до початку свята. Перед подачею прикрасити гілочкою кропу.

Олів’є з креветками на Новий рік

Так само як і знаменита «шуба», Олів’є є традиційним салатом на Новий рік. Де б я не зустрічала це свято, всюди на столах стоїть знаменитий «зимовий» салат. Готують його всюди по-своєму. Я пропоную вам дуже смачний варіант з креветками, який я вдало відкрила для себе кілька років тому.

Складові:

200 грам очищених креветок;
2-3 відварені картоплини;
3 крутих яйця;
одна велика варена морквина;
один огірок;
півбанки горошку;
майонез;
сіль і перець.
приготування:

1.Відваріть овочі, яйця остудити і очистити. Нарізати їх середніми кубиками, як зазвичай ви робите це на Олів’є.

2. Огірок помити, також подрібнити кубиками. За бажанням, ви можете замінити свіжий огірочок солоним або скомбінувати їх разом. 
3. Креветки відварити у воді, з додаванням соку лимона, 1,5-3 хвилини після закипання. Це залежить від їх розміру. Якщо вони неочищені, їх обов’язково потрібно почистити. Великі креветки нарізати на шматочки, а дрібні можна залишити в цілому вигляді. 
4. Всі продукти помістити в одну салатницю. Додати горошок, майонез. Підсолити, за бажанням поперчити і розмішати. Салат вже можна подавати до столу. Але я пропоную красиво подати його на порційні тарілки, виклавши за допомогою форми-кільця, прикрасити зеленню і креветками.

Салат «Ялинкова іграшка» на Новий рік 2019

На Новий рік я люблю прикрашати не тільки святковий інтер’єр, але і всі страви до столу. Ось така новорічна куля стане дуже смачною прикрасою столу. Приготувати його просто, а оформити зовсім не складно.

Складові:

200 грам шинки;
4 варені яйця;
кисле яблуко;
50 грам волоських горіхів;
130 грам сиру;
трохи зелені петрушки;
2 зубчики часнику;
один стиглий гранат;
майонез;
сіль і мелений перець на смак.
Приготування:

1. У блендері подрібнити горіхи, до стану середньої крихти. Перекласти в посуд, в якому ви плануєте замішувати салат. 
2. Дрібною соломкою нарізати шинку. Сир протерти на тертці. 
3. З двох яєць зняти білок, відкласти його для оформлення. Решту потрібно натерти на грубій тертці. 
4. Петрушку помити, обсушити від крапель води. Дрібно нарізати. 
5. Яблуко почистити, видалити серцевину. Натерти на грубій стороні тертки. 
6. Часник пропустити через прес і додати до решти інгредієнтів.

7. Посолити, додати майонез. На це кількість йде приблизно 4 столові ложки. Ретельно перемішати. Салат готовий, переходимо до оформлення. 
8. Натерти на тертці відкладені білки.
9. Акуратно гіркою викласти салат на плоску тарілку. Змастити невеликою кількістю майонезу, щоб білки і гранат добре закріпилися. Посипати тертими білками, рівномірно розподіляючи їх. 
10. Акуратними смугами викласти зерна граната. Зробити кріплення для нашої «кулі». Ви можете зробити її з підручних засобів. Наприклад, половинку звичайної пластикової кришки обмотати фольгою. Можна прикрасити також гарною стрічкою. 
11. Перед подачею салату краще постояти в холодильнику пару годин.

Закуска «Дід Мороз» з помідорів з сиром і часником

Поєднання часнику, сира і помідора добре в будь-якому вигляді. На Новий рік я пропоную вам приготувати таких милих дідусів. Це дуже смачно. Приготувати таку закуску дуже просто.

Складові:

4 середніх рівних томата;
2-3 зубчики часнику;
170 грам сиру твердого;
2 повні столові ложки майонезу;
8 горошин перцю чорного;
4 зернятка граната.
Приготування:

1. З помідор зрізати «кришечку» і вичистити м’якоть ложкою.

2. Дрібно натерти сир. До нього придушити через прес очищений часник. Заправити майонезом і старанно розмішати до рівної маси.

3. Помідори заповнити начинкою з гіркою. Зробити на кожному невеликий трикутний розріз, в ділянці передбачуваної бороди. Це потрібно для того, щоб борода з майонезу міцніше трималася. 
4. Перцем зобразити очі, гранатом — носик. За допомогою кулінарного шприца, зробіть майонезну борідку. 
5. Укласти готову закуску на тарілку з листям салату.

Тарталетки з сиром і червоною ікрою

Тарталетки — відмінний варіант для фуршету або активної вечірки, коли гостей важко посадити за стіл, під танці та пісні. Наповнити їх можна чим завгодно — салатом, рибою, м’ясом, жюльєном або просто ікрою. Ситні, дуже смачні тарталетки можна зробити з сиру і червоної ікри. Просто, смачно і святково.

Складові:

8-10 тарталеток, в залежності від їх розміру;
50 грам твердого сиру;
100 грам плавленого м’якого сиру;
100 грам червоної ікри;
кріп;
чорна ікра (за бажанням).
Приготування:

1.Твердий сир нарізати дрібними смужками або кубиками. М’який сир помістити в кондитерський шприц. 
Якщо у вас немає спеціального шприца, ви можете скористатися звичайним целофановим пакетиком, зробивши надріз з краю. 
2. Твердий сир розподілити по кошиках 
3. Вершковим сиром викласти «трояндочки». 
4. Прикрасити гіркою червоної ікри. Доповнити вершковим сиром і зеленню. За бажанням, можете прикрасити чорною ікрою. 
Перед подачею, закуски потрібно настоятися в холоді 1-2 години.

Рулет з лаваша з крабовими паличками — Простий варіант на Новий рік

Такий рулетик приготувати дуже просто, а відлітає зі столу він швидше, ніж гарячі пиріжки на морозі. Пропоную вам зробити таку смачну закуску на Новий рік і не тільки.

Складові:

3 квадратних листа лаваша;
200 грам сиру твердого;
м’який плавлений сир — 150 грам;
4 відварені яйця;
130 грам майонезу;
200 грам крабового м’яса або паличок;
трохи кропу;
2 зубчики часнику.
Приготування:

1. Перший лаваш змастити НЕ товстим шаром майонезу. Палички нарізати тонкою соломкою. Накрити другим лавашем.

2. У плавлений сир додати часник, пропущений через прес або найменшу тертку. Добре розмішати і змастити масою другий лист лаваша. Твердий сир натерти на тертці. Посипати зверху. 
3. Накрити завершальним, третім листом, промазати його майонезом. Натерти на тертці круті яйця, дрібно подрібнити зелень. Перемішати між собою і викласти на майонез. 
4. Загорнути щільний рулет, обернути плівкою, прибрати в холодильник на 2 години.


5. Нарізати рулет на шматочки перед подачею. Розкласти на тарілку, прикрасивши зеленню.

Оригінальний чізкейк в склянках без випічки — десерт на Новий рік

Дуже смачний десерт, який буквально тане в роті. Пропоную приготувати його в склянках, порційно. Виходить дуже красиво і оригінально.

Складові:

250 грам пісочного печива (звичайного);
100 грам масла вершкового;
250 грам вершкового м’якого сиру;
300 грам жирних вершків (не менше 30%);
80 грам пудри цукрової;
лимонне желе 100 грам;
полуничне желе 100 грам;
чайна ложка ванільного цукру.
Приготування:

1.Печиво перетворити в дрібну крихту. Для цього можна скористатися блендером або просто розкачати його качалкою, попередньо уклавши в пакет. Масло розтопити і перемішати з пісочною крихтою. 
2. Цю суміш розкласти по підготовлених прозорих келихах. Виходить приблизно 6 середніх келихів. Щільно утрамбувати її ложкою, а потім качалкою. Прибрати склянки в холодильник на час приготування інших інгредієнтів.

3. Вершковий сир трохи, до пишності, збити з цукровою пудрою. Окремо збити крем з вершків і ваніліну. 
4. Перемішати вершковий і сирний крем між собою. 
5. Лимонне желе приготувати по інструкції на упаковці. Тільки воду при цьому потрібно брати менше в два рази. 
6. Рідке желе тонкою цівкою влити в крем, постійно збиваючи масу міксером.

Якщо желе встигло застигнути, до моменту потрапляння в крем, його можна злегка підігріти.

7. Масу відразу розлити по келихах з печивом і прибрати в холодильник на 5 годин і більше. Кілька стаканчиків можна встановити трохи під нахилом, щоб маса застигла саме так. 
8. Для верхнього шару приготувати полуничне желе по інструкції на упаковці, також взявши в два рази менше води. Остудити, але не чекати застигання.


9. Залити полуничним желе і знову прибрати в холодильник, до повного його застигання. Подавати можна, прикрасивши на свій смак.

Мандарини в сиропі — десерт на Новий рік

Новий рік складно уявити без мандаринів. Я пропоную вам таку оригінальну подачу, у вигляді десерту. Це дуже смачно, ароматно і корисно.

Складові:

6-7 мандаринів;

150 грам цукрового піску;

кілька бутонів гвоздики;

300 мілілітрів фільтрованої води;

половина чайної ложки меленої кориці;

трохи насіння кардамону;

 гвоздику;

ванільна паличка;

половину чайної ложки меленого мускатного горіха;

2 сантиметри кореня імбиру;

м’ята для прикраси;

морозиво для оформлення.

Приготування:

1.Воду з цукром поставити на плиту, періодично помішуючи, щоб розчинити піщинки. Після закипання варити 5 хвилин.

2. Мандарини очистити, намагаючись прибрати максимум білих плівок.

3. Тонкими пластинками нарізати імбир. Розкрити насіння кардамону. Ці та всі інші спеції додати в сироп і проварити на повільному вогні 15 хвилин.

4. Як тільки сироп набуде золотистого відтінку і загусне, додати туди мандарини. Проварити на невеликому вогні 4 хвилини, перевернути їх і варити такий же час.

5. Тепер мандарини в сиропі потрібно залишити на добу. Вони просочаться і будуть ще смачніше.

6. Мандарини викласти по креманках, полити невеликою кількістю сиропу, доповнити кульками морозива і, за бажанням, фруктами. Листя м’яти також стануть гарною освіжаючою прикрасою.

«Ялинкові шишки»-  оригінальний і смачний десерт на Новий рік

Цей красивий і смачний десерт містить в собі мінімальну кількість інгредієнтів і витрачених сил. Адже приготувати його дуже просто і для цього не потрібно бігати по магазинах у пошуках незвичайних продуктів.

Складові:

кукурудзяні пластівці — 100 грам;
повна столова ложка цукрової пудри;
півсклянки волоських горіхів (лущених);
180 грам вареного згущеного молока зі смаком карамелі.
Приготування:

1.Горіхи потовкти у ступці.

2. Перемішати в одній мисці горішки, пластівці і згущене молоко. Розмішувати потрібно до тих пір, поки маса не стане рівномірною і в’язкою. Робіть це акуратно, щоб не переламати пластівці. 
3. Підготуйте склянки конусної форми. Для цього також підійдуть келихи для шампанського. Головне, щоб він не звужувався зверху, інакше дістати десерт звідти буде неможливо. Їх потрібно змочити водою, щільно розкласти в них масу і прибрати в холодильник на 3 години. 
4. Акуратно витягнути десерт з склянок, піддягаючи ножем. Перевернути на тарілочку і присипати цукровою пудрою.

Фруктовий пунш — алкогольний коктейль на Новий рік

Дуже смачний слабоалкогольний коктейль підійде для вечірки друзів. Для його приготування ви можете використовувати будь-які фрукти і ягоди, які є під рукою, або які ви любите найбільше.

Складові:

2 склянки помитих і нарізаних фруктів;
2 склянки вашого улюбленого шампанського;
склянка будь-якої газованої води;
2 склянки фруктового соку.
Приготування:

1.Фрукти почистити, помити і нарізати невеликими шматочками. Великі ягоди, наприклад, полуницю, краще теж нарізати на 2 частини. Так вона краще наситить напій своїми ароматами.

2. Шампанське, газовану воду і сік перемішати в одній чаші і додати фрукти. Подавати можна відразу.

Теплий компот із сухофруктів з корицею

Відмінний, зігріваючий напій. Ідеальний варіант для безалкогольної вечірки або маленьких гостей.

Складові:

500 грам сухофруктів (на ваш смак);

кориця і цукровий пісок на смак;

цедра з одного лимона;

чиста вода.

Приготування:

1.Сухофрукти помити, обсушити. Помістити в каструлю, засипати корицею і залити водою. Варити після закипання до м’якості фруктів. Потім витягти їх з компоту шумівкою. 
2. У сироп додати цукровий пісок, покласти шкірку від лимона і варити деякий час, поки об’єм рідини не випарувався приблизно на п’яту частину. 
3. Компот можна подавати, як в теплом, так і в охолодженому вигляді.

Коктейль «Ранок 1 січня» — освіжаючий напій після вечірки

Підбадьоритися після веселої алкогольної вечірки вам допоможе цей коктейль. Новорічні канікули тривають недовго і у вас немає часу страждати від похмілля, адже попереду стільки всього цікавого.

Складові:

150 грам густого томатного соку;

2 чайні ложки соку лимона;

10 грам тертого хрону;

пару кубиків льоду.

Приготування:

Готується він дуже просто. Хрін натерти на тертці, залити томатним соком. Сюди ж вичавити лимонний сік і додати лід. За бажанням, можна додати сіль і спеції.

Подавати охолодженим.

З прийдешнім Новим роком! Удачі вам у всіх починаннях! До нової зустрічі!

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі