«Млинці з грибами на тісті з манки». Тітка, яка багато років працює кухаркою, поділилася своїм коронним рецептом. Обов’язково приготую їх на Масляну
Для приготування тонких млинців з грибною начинкою не потрібно використовувати борошно – його замінює манка, яка надає страві еластичність і незабутній аромат. Грибна начинка – це чудове доповнення до такої страви. Джерело
3 яйця;
600 мл молока;
2 ст. л. цукру;
½ ч. л. солі;
230 г манної крупи.
300 г грибів;
1 велика цибулина;
2 ст. л. сметани;
15 г вершкового масла;
40 г твердого сиру;
¼ ч. л. солі;
¼ ч. л. гранульованого часнику;
¼ ч. л. перцю.
Збити яйця, додати молоко, не припиняючи перемішувати.
Додати сіль, цукор, продовжувати збивати.
З’єднати рідку основу з манкою, перемішати, прибрати на 15 хвилин.
Додати молоко, добре перемішати.
Змастити сковороду маслом, посмажити млинці.
Готові млинці викласти на тарілку, накрити кришкою, прибрати на 5 хвилин.
Подрібнити гриби, цибулю.
На розігрітій сковороді обсмажити цибулю, додати гриби, тушкувати 10 хвилин.
Через 10 хвилин додати до грибів сметану, перемішати, залишити гаситися ще 5 хвилин.
Додати вершкове масло.
На дрібній тертці натерти сир, змішати з грибами. Додати сіль, перець, часник, перемішати. Прибрати начинку з плити.
Викласти на готові млинці пару ложок грибної начинки, загорнути рулетом, змастити розтопленим вершковим маслом.
Помістити млинці в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Смачні млинці з грибами можна подавати до столу з улюбленим напоєм або соусом.
Покроковий рецепт приготування