«Мокрий» Манник! Цей рецепт відкрила для себе зовсім недавно, але тепер користуватимуся повсякчас
Цей рецепт відкрила для себе зовсім недавно, але тепер користуватимуся повсякчас. Технологія приготування тіста мало відрізняється від безлічі інших варіацій різних манників. Головна родзинка тут – у молочній заливці. Готовий пиріг щедро заливається нею після випікання. Виходить дуже-дуже смачно та незвичайно! Ну, а дивитися, як швидко вбирається молоко й манник буквально на очах збільшується в розмірах всім сподобається! Джерело.
Інгредієнти:
Для манника:
50 г вершкового масла,
2 яйця,
1 склянка кефіру,
1 склянка цукру,
10 г розпушувача,
1 склянка манної крупи,
1 склянка борошна,
дрібка солі,
родзинки (на свій смак),
ванільний екстракт (або ванілін).
Для шоколадної помадки:
3 ст. л. какао,
3 ст. л. цукрової пудри,
сметана (кількість залежить від бажаної густини помадки).
Приготування:
Тісто: Масло розтопити, додати кефір, цукор, ванільний екстракт, сіль. Злегка збити все вінчиком.
Всипати манку й ретельно перемішати.
Додати просіяне борошно та розпушувач (тісто виходить рідкуватим).
Додати родзинки й знову все ретельно перемішати.
Вилити тісто у форму (у мене дві невеличкі силіконові, тому я нічим не змащувала; якщо використовуватимете металеву, то потрібно буде змастити дно й стінки маслом та притрусити манкою).
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 180°С хвилин 20-30 (орієнтуйтеся на свою духовку).
Готовий манник, не виймаючи з форми (ще гарячим!), залити двома склянками холодного молока (воно миттєво просочується, пиріг вбирає його наче губка).
Дати маннику охолонути й вийняти його з форми.
Помадка: покласти у невелику ємність какао та цукрову пудру, перемішати. По трохи додавати сметану, щоразу ретельно вимішуючи до однорідності.
Так ви матимете можливість коригувати густину помадки й самі вирішуватимете, якою вона буде на виході.
Змастити помадкою охолоджений манник.
За допомогою кулінарного шпателя (або ножа, ложки) зробити зверху хвильки чи будь-які інші візерунки.
Нарізати манник шматочками.