«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

На Волині готують найдешевший борщ

За даними Держстату експерти Асоціації постачальників торговельних мереж визначили регіони України, де можна приготувати найдешевший борщ. Перше місце посідає Волинь.

Про це повідомляє Волинська правда, посилаючись на допис у Facebook генерального директора і засновника Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка.

«Ми взяли простий рецепт борщу: свинини – 600гр, картоплі і буряку – по 500гр, капусти – 300гр, моркви та цибулі – по 200гр, томатної пасти – 3 столові ложки, води питної – 3,5 – 4л, один лавровий лист, сіль, перець – за смаком, сметани – 250гр. Аналіз цих даних на кінець лютого 2018 року показав, що найдешевший борщ можна приготувати у Волинській області», – пише Олексій Дорошенко.

1 місце рейтингу займає Волинська область – 82,2грн. 600гр свинини обійдеться у 58,4грн., 500гр картоплі – 2,7грн., 500гр буряку – 3,7грн., 300гр капусти – 1,3грн., 200гр моркви – 1,5грн., 200гр цибулі – 1,2грн., 250гр сметани 13,4грн.

2 місце в рейтингу в Донецькій області – 84,1грн. А саме: 600гр свинини обійдеться у 57,3грн., 500гр картоплі – 4грн., 500гр буряку – 4,3грн., 300гр капусти – 2грн., 200гр моркви – 1,8грн., 200гр цибулі – 1,3грн., 250гр сметани 13,4грн.

3 – 5 місця у рейтингу ділять три західні області, а саме Львівська, Рівненська та Тернопільська.
Львівська область – 85,7грн. за цю страву. А саме: 600гр свинини можна купити за 63,4грн., 500гр картоплі – 2,8грн., 500гр буряку – 3,5грн., 300гр капусти – 1,4грн., 200гр моркви – 1,3грн., 200гр цибулі – 1,1грн., 250гр сметани 12,2грн.

Рівненська область – 85,7грн. Вартість 600гр свинини – 63,9грн., 500гр картоплі – 2,7грн., 500гр буряку – 3,4грн., 300гр капусти – 1,5грн., 200гр моркви – 1,3грн., 200гр цибулі – 1,1грн., 250гр сметани 11,8грн.
Тернопільська область – 85,7грн. за каструлю борщу. Ціна 600гр свинини – 63,1грн., 500гр картоплі – 2,8грн., 500гр буряку – 3,5грн., 300гр капусти – 1,7грн., 200гр моркви – 1,4грн., 200гр цибулі – 1,2грн., 250гр сметани 12грн.

Для порівняння, середньостатистична ціна по Україні борщу становить 89,5грн. «Ми бачимо, що найдешевший борщ готують господарки в Західній Україні та ключовим показником вартості борщу є свинина. Ціни на свинину в світі падають вже з жовтня минулого року. Українці цей тренд бачать лише в місяці, коли національна валюта є стабільною, або дорожчає. Це можна було спостерігати в жовтні-листопаді 2017 року та в лютому цього, оскільки курсові коливання мають більший вплив, ніж падіння світової ціни» – йдеться у дописі.

А от овочі, як зазначає експерт, в нас просто «золоті». Україна виробляє значно більше овочів, ніж вживає та експортує. Частина одразу рахується, як відходи. У нас й зараз недостатньо овочесховищ. Інвестування в них було не цікавим для бізнесу, а держава не стимулювала цей процес, оскільки за низької вартості овочів це було малорентабельним.

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі