Нaдійний стаpий рeцепт, який нe пiдведе – огіpки “Ульoт”. Огіpочки виходять неймoвірно смачними і xрумкими. Тeпер кoнсервую тiльки тaк.
Цей рецепт мені дістався від свекрухи моєї подруги. Огірки вдаються смачними і хрумкими. Приготувавши одного разу, будете консервувати огірки тільки так!
Інгредієнти
4 кг огірків,
1 скл. цукру,
1 скл. оцту (9%),
1 скл. олії,
1 ст. ложка чорного перцю меленого,
2 ст. ложки солі,
3 головки часнику.
Приготування
Огірки помити, відрізати кінчики. Розрізати на 4 частини поздовж.
Часник дрібно натерти.
Приготувати маринад з цукру, оцту, олії, солі і перцю. Не варити.
Огірки змішати з часником і маринадом. Настоювати в холодному місці не менш 7 годин, а краще ніч.
Огірки розкласти в банки і залити рідиною, яка вийшла. (Можна їсти через 7 годин, але краще через 12)
І закручувати на зиму, стерилізуючи 10 хвилин. З цієї кількості огірків виходить приблизно 3,8-4 л.
Смачного!