Найсмачніша сирна намазка “Янтар”. Готую двічі на тиждень, домашні її просто змітають зі столу
Складові:
Сир 500 г
Яйце 1 шт.
Сода 1 ч. л.
Вершкове масло 100 г
Сіль за смаком.
Приготування:
Візьміть невелику каструлю і наповніть її водою наполовину.
Поставте її на плиту і закип’ятіть воду. Поки вода гріється, приготуйте сирну масу.
Пересипте сир в металеву миску, додайте яйце, соду і все добре перемішайте.
Додайте до загальної маси підтале вершкове масло. Гарненько збийте всі інгредієнти блендером до однорідної густої маси.
Коли вода в каструлі закипить, поставте миску з сирною масою на каструлю. Переконайтеся, що дно миски не стикається з водою.
Поки миска на водяній бані, постійно помішуйте масу до тих пір, поки вона не стане однорідною і тягучою.
Після того, як ви зняли миску з водяної бані, в неї можна додати спеції за смаком.
Візьміть форму, в якій ви будете зберігати домашній сир. Найкраще підходить металева прямокутна форма. Вилийте сирну масу з миски в форму.
Залиште сир при кімнатній температурі, поки він повністю не охолоне. Після накрийте його кришкою і відправте в холодильник до повного застигання.
Із запропонованих інгредієнтів у вас вийде приблизно 600-650 г домашнього сиру. Не використовуйте занадто сухий сир, адже він зіпсує смакові якості. Кращий варіант – домашній сир.
Додавати соду потрібно обов’язково, так як вона плавить сир. Багато господинь додають кмин, тоді продукт виходить особливо смачним.