Найсмачніше печиво мого дитинства «Хризантеми». Готується легко і швидко.
Бабуся називала його мотузочки, але в інтрнеті його називають «Хризантеми»
Для тіста нам знадобиться:
— 1 ст. цукру
— 3 яйця
— 0,5 ч. л. соди та оцет або лимонний сік для гасіння
— 250 гр. масла або маргарину
— 2,5-3 ст. борошна
Приготування:
Нам потрібно розрізати масло на шматки і лишити розм’якнути. Наступний крок: Потрібно збити яйця із цукром у великій мисці, додавши соду погашену оцтом. Додамо туди подрібнене масло і вибиваємо до утворення однорідної маси. Далі підсипаємо потроху муку, додаємо її доти доки міксеру зручно буде збивати тісто. Далі можна вимішувати ложкою теж додаючи поторху муку, коли вже і ложкою стає важко то вибираємо тісто у борошно і вимішуємо руками. Еластичним це тісно бути Не має! Тісто буде м’яким але липнути до рук не повинно. Доти доки воно липне додавайте в нього муку із нашої порції. Вимісивши так кілька разів, тісто стане потрібної консистенції.
Накриваємо харчовою плівкою наше тісто і ставимо у холодильник, щоб воно не розм’якло у теплі.
Розжарюємо духову шафу до 200 градусів. Підготовуємо м’ясорубку. Деко потрібно посипати борошном, або викласти пергаментом (папером для запікання). Коли тісто трохи охолоне, відрізаємо від нього четверту частину, а решту знов повертаємо у холодильник.
Надавши тісту форму «ковбаски» пропускаємо його чере м’ясорубку. Коли тісто вийде з отворів на 5-7 см обережно беремо його рукою знизу і відрізаємо ножем. Такий порядок дій, сприяє гарній формі нашого печива. Тож на деко викладаємо нашу квітку, і зчищаємо рештки тіста з м’ясорубки, щоб нова квітка вийшла теж гарна. Коли тісто скінчиться, відкраюємо новий шматок з того, що лежить у холодильнику. Робимо все швидко, щоб тісто не втратило свою форму, розплившись по деко. Заповнивши деко ставимо його у духовку на 35-40 хвилинок. За бажанням, печиво можна притрусити пудрою з цукру.
Смачного вам!