Найсмачніший “горіхово-медовий” торт з лимонним кремом
Інгредієнти
Форма 30Х40 см.
Тісто:
180 г цукру,
200 г меду,
100 г дрібно мелених горіхів (якщо дати 200 г горіхів – смак буде більш насиченим горіховим) + мелені горіхи для обсипки,
50 г масла (розтопленого),
500 г борошна,
3 яйця,
1 ст. ложка соди,
погашеної оцтом (заміняю 2 п. розпушувача).
Крем:
0,5 л сметани,
150 г цукрової пудри,
цедра і сік 1 лимона.
Приготування
Тісто: борошно просіяти, додати соду з оцтом (порошок до печива), горіхи, обережно вимішати. Яйця збити з медом та цукром в пухку масу, додати масло, вимішати. Обережно вмішати суху суміш.
Розділити на 3 частини (для форми 30х40 см), випікати при температурі 170° до світло-коричневого кольору на пергаментному папері. Тісто липке, тому при розтачуванні добре підсипати борошном.
Коржі почергово змащувати сметанковим кремом. Залишити на 2–3 години в прохолодному місці, потім поставити в холодильник.
Настоювати 24–36 годин. Охолоджені коржі тверді і ламкі, від крему стають дуже ніжними.