Найсмачніший рецепт печінки у спеціальному маринаді! Печінка виходить м’якою, соковитою, ніжною!
СКЛАДОВІ
600 г яловичої печінки
1 яйце
3 зубчики часнику
1 ч. л. цукру
1 ч. л. солі (без гірки)
0,5 ч. л. соди
1 цибулина
олія для смаження
борошно кукурудзяне для панірування
Приготування
Печінку вимий, обсуши, видали плівку і наріж великими шматочками.
Приготуй маринад: в мисці збий яйце з сіллю, цукром, содою і часником, пропущеним через прес.
Залий отриманою сумішшю шматочки печінки і залиш маринуватися в холодильнику приблизно на 2 години, можна також залишити на всю ніч.
Очищену і нарізану півкільцями цибулину підсмаж в невеликій кількості олії. Виклади на тарілку.
Обваляй кожен промаринований шматочок печінки в кукурудзяній муці і виклади на розігріту сковороду, в якій смажив цибулю. Підлий трохи олії і обсмажити з обох боків до золотистої скоринки (по 3 хвилини на кожну сторону).
Коли печінка рівномірно підрум’яниться, посип її смаженою цибулею, перемішай, накрий кришкою і потримай на повільному вогні ще хвилин 5.
Готовність перевір, розрізавши шматочок. Якщо всередині немає рожевого – готово!
Кожен шматочок тане в роті, м’який, ніжний, ароматний, з неповторною хрусткою скоринкою …
Це найвдаліший рецепт смаженої печінки з усіх, що я пробувала!
Приготуй цю шикарну печінку – не пошкодуєш!