Неймовірна cкумбрія “холодного копчення” в домашніх умовах – ідеально до святкового столу
Вийде і закуска, і друга страва. Втім, про всі плюси солоної риби ви точно знаєте. Залишається тільки приготувати її.
Інгредієнти:
Скумбрія – 3 шт.
Вода – 1 л
Лушпиння з 5 цибулин.
Чорний чай – 2 ст. л.
Лавровий лист – 2 шт.
Сіль – за смаком
Цукор – за смаком
Суміш перців – за смаком
Спеції (карі, паприка) – за смаком
Приготування:
Почистіть тушки риб і обріжте їм голови. Дайте скумбрії трохи підсохнути на паперовому рушнику.
Готуємо маринад. Доведіть воду з цибулевим лушпинням до кипіння і проваріть до насиченого кольору. Тримайте на вогні ще 5 хвилин, а потім залиште на 10 – настоятися.
Додайте чай, сіль, цукор, перець і інші спеції за смаком (наприклад, каррі або копчену парприку) і знову доведіть маринад до кипіння.
Зніміть з вогню і залиште холонути. Підготуйте пляшку для засолювання. Використовуйте звичайну пластикову для трьох риб або кожної риби окремо. Зріжте верх. Потім укладіть скумбрію хвостом вгору, або ж в інший зручний посуд, залийте її розсолом і залиште в холодильнику на 3 дні. Насичений смак і колір гарантовані!
Скумбрія – благородна риба. Перед її насиченим смаком складно встояти. Якщо бажаєте, щоб шкіра, нігті та волосся залишалися міцними і здоровими, обов’язково додайте цей продукт в меню: у скумбрії ідеально поєднуються жирні кислоти, які за це відповідають. Замініть пару м’ясних страв на страви з скумбрії – ви не пошкодуєте!