Неймовірне поєднання смаків, пригoлoмшливий вигляд: “Мідний вершник”. Жоден гість не залишиться байдужим
Тісто 1:
2 яйця,
1 скл. цукру,
2 ст. ложки меду,
100 г масла чи маргарину,
1,5 ч. ложки соди (погасити оцтом),
борошно (скільки вбере тісто). Джерело
Тісто 2:
3 яйця,
1 ч. ложка амоняку,
250 г цукру,
250 г сметани,
250 г сухого маку перемеленого,
250 г борошна.
Крем:
500 г масла,
500 г вареного згущеного молока.
Форма 25Х35 см.
ДТісто 1:
всі інгредієнти (крім борошна) розігріти на водяній бані, дати вистинути. Потім замісити ніжне тісто, як на вареники. Покласти у холод на 1 год. Поділити на 6 частин, тонко розкотити, випекти до зарумянінння (десь по 4–5 хв). Печеться швидко!
Тісто 2:
збити яйця з цукром, додати сметану, амоняк, мак, борошно. Виходить тісто як густа сметана. Пекти при 170–180 О десь 15 хв, перевірити зубочисткою. Коли охолоне, розрізати навпіл.
Крем:
збити окремо згущене молоко і масло, потім по ложці додавати молоко в збите масло.
Зібрати торт:
2 медові коржі, маковий корж, 2 медові коржі, маковий корж, 2 медові коржі. Кожен перемазати кремом. Поставити мінімум на ніч у холодильник.
Рецептом поділилася Святлана Сорока