«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Неймовірні пісочні коржі і тонка яблучна нотка крему. Пляцок ” Шотландка” наш сімейний улюбленець

Пропоную рецепт тістечка з пісочними коржоми і олійно-заварним кремом. З яблучної ноткою в кремі.

Набір продуктів:

Для тіста:

250гр цукру
1 стакан сметани-250 мл (сметану краще взяти не дуже густу)
1 яйце
50 гр маргарину або масла
1 чайна ложка соди або 10 гр розпушувача
3 столові ложки какао
600-650 гр борошна

Для крему:

700 мл молока
7 столових ложок борошна
200 гр цукру
200-300 гр вершкового масла
ванільний цукор
Крім того:

500 гр цукру
1.5 кг яблук
глазур:

200 гр шоколаду
100 гр вершків
50 гр масла
Спосіб приготування

(Кілька нехитрих порад з приготування)
За традицією, коржі для пляцків печуть прямокутними, в формах, змащених вершковим маслом, розмір 25 х30 см наколюючи виделкою перед випічкою.
Готові коржі для охолодження краще один на одного не складати – важко їх потім розліпити, остигати вони повинні на пергаменті.
Після того, як пляцок змазаний кремом, прикрашений, він повинен постояти на холоді не менше 8 годин. Потім необхідно розрізати його гострим ножем на квадрати, щоб виходили маленькі тістечка.
Яйце змішати з цукром, маргарином або маслом перетерти в ручну дерев’яною ложкою
Додати сметану (соду розвести трьома столовими ложками сметани) якщо у вас розпушувач перемішайте його з борошном
Перемішати
Додати просіяне борошно, (борошно засинайте по чуть-чуть щоб, бува, не пересипати і тісто не вийшло важким і збитим)
Замісити м’яке однорідне тісто.
Поділити на дві частини. В одну частину додати какао
Спекти два білих коржа і два шоколадних. Розкатати тісто за своєю формою і випікати при температурі 6-8 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці.
Коржі після випічки повинні залишатися м’якими.
Розмір моєї форми 22х30см. Пекти при температурі 200 гр 6-8 хвилин.
крем:

350 гр молока поставити на вогонь щоб закипіло
350 гр молока збити з борошном і ввести в кипляче молоко, безперервно помішуючи, довести крем до кипіння.
Готовність крему видно за кольором і щільністю – він стає більш прозорим і по консистенції нагадує однорідне пюре.
Готовий крем зняти з вогню і ретельно збити вінчиком – що б не залишилося ніяких грудок.
Готовий заварний крем перекласти в мисочку, притиснути до поверхні крему харчову плівку – щільно, без повітряного зазору, щоб скоринка не утворилася і відставити остигати до кімнатної температури. Збити м’яке вершкове масло з цукровою пудрою і ванільним цукром. Після цього додаємо остиглу заварну частину в масло і збиваємо міксером 1-2 хвилини
Крем готовий повітряний і пишний до вживання
У крем нам знадобляться яблука, для цього яблука очистити, нарізати на дольки.
Готуємо сироп:

500 мл води і 300-400 гр цукру. Дати закипіти і в гарячий сироп додати яблука. Яблука зварити до м’якого стану
Яблука вибираємо і викладаємо на паперовий рушник, даємо стекти зайвій рідині.
Збірка пляцка:

1-Шоколадний корж
крем
на крем кладемо цілими шматочками остиглі яблука
крем
2-білий корж
крем
яблука крем ….. і так д.
останній корж полити глазур’ю.
Дати настоятися тістечку 5-6 годин.

Смачного!

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі