Неймовірно м’яка і смачна бабусина паска. Цим рецептом усе село користується
Кілька дуже важливих порад перед випічкою:
Пекти паски краще напередодні Великодня, попередньо навести порядок не тільки на кухні, але і в душі.
Дріжджове тісто не варто ставити біля відкритого вікна, адже воно не любить протягів і холоду.
Для приготування пасок рекомендується використовувати продукти кімнатної температури.
Купуйте краще живі дріжджі — вони вологі та зроблять тісто «пухнастим».
Просійте борошно — це теж величезний плюс для випічки в цілому, так і для пасок.
Щоб випічка була ароматною, додайте в тісто трохи розтертих у ступці насінь кардамону, мускатного горіха або 2-3 ложки рому.
Інгредієнти :
25 г дріжджів;
1 щіпка солі;
1 склянка цукру;
4 склянки борошна;
1 склянки молока;
50 г сметани;
70 г вершкового масла;
5 г ванільного цукру;
2 яйця;
100 г родзинок;
білок 1 яйця;
3 ст. ложки (глазур) цукрової пудри;
15 г кондитерського посипання для прикраси;
1 ст. л. куркуми.
Спосіб приготування:
1. Потрібно приготувати опару. У теплому молоці розчиніть дріжджі, сіль і цукор.
2. Додайте 2-3 столові ложки борошна, перемішайте і залиште опару в теплі на 15 хвилин. Можна прикрити рушником.
3. Опара буде готова, коли покриється білою піною. Додайте розтоплене (не гаряче) вершкове масло, яйця, сметану і перемішайте до однорідної консистенції.
4. Тепер додайте борошно, куркуму і почніть замішувати тісто, почніть ложкою, потім руками.
5. Тісто має бути досить еластичним, але не крутим. Залиште підніматися в теплі під рушником на 1,5 години.
6. Спочатку потримайте родзинки під окропом хвилин 10. Потім можете змішувати їх з готовим тістом.
7. Розділіть тісто на чотири частини. Формочки змастіть рослинною олією, але пам’ятайте, що тісто не повинно займати більше третини місця, тому що воно ще виросте. Покладіть паски в теплу духовку на 30-40 хвилин для підйому.
8. Коли тісто буде майже врівень з краєм форми, увімкніть духовку на 180 градусів і випікайте 30-40 хвилин до золотистої скоринки.
9. Готові паски охолодіть при кімнатній температурі, потім обережно вийміть з формочок.
10. Для глазурі знадобиться один охолоджений яєчний білок і 3 ст. л цукрової пудри. Міксером збийте білок спочатку повільно, а потім збільшуйте обороти та збивайте до стійких піків. Потім додайте цукрову пудру, перемішайте.
11. Можете додати в глазур пару крапель лимонного соку. Тепер прикрасьте паску. Випічка готова!