Неймовірно смачна цвітна капуста в ароматному клярі
Насправді, правильно приготована цвітна капуста може порадувати чудовим смаком. Неймовірно смачна, ароматна, з ніжною хрусткою скоринкою – супер. А аромат домашньої капусти в клярі нікого не залишить байдужим. Приготувати цю смакоту зовсім нескладно: інгредієнти прості і доступні всім.
Інгредієнти:
– цвітна капуста – 300-400 грам
– пшеничне борошно – 50 грам
– сметана (кисле молоко) – 100 грам
– куряче яйце – 1 штука
– часник – 1 зубчик
– розпушувач для тіста – 0,5 чайної ложки
– паприка – 1 чайна ложка
– свіжа зелень кропу
– сіль
– чорний мелений перець
– рослинна олія
Покроковий процес приготування:
1. Цвітну капусту добре миємо і ділимо її на суцвіття.
2. Каструлю з водою відправляємо на плиту і доводимо вміст каструлі до кипіння.
3. Як тільки вода закипить, солимо її на смак і перекладаємо туди підготовлені суцвіття цвітної капусти.
4. Даємо капусті покипіти 5 хвилин і знімаємо з плити.
5. Суцвіття капусти дістаємо з води, перекладаємо в окрему ємкість і залишаємо остигати.
6. Тепер займемося приготуванням клярі для дуже смачної цвітної капусти. Для цього нам знадобиться глибока ємкість, в якій ми будемо з’єднувати всі інгредієнти для клярі.
7. У підготовлену ємкість відправляємо 100 грам сметани (під час приготування клярі сметану можна замінити кислим молоком).
8. В окрему ємкість розбиваємо одне куряче яйце і добре його збовтуємо за допомогою вилки. Збите яйце відправляємо в ємкість до сметани.
9. Один зубчик часнику дрібно подрібнюємо за допомогою ножа або пропускаємо через прес.
10. Свіжу зелень кропу дрібно нарізаємо.
11. До домашньої сметани з яйцем додаємо подрібнений часник, борошно (по рецепту), сіль (приблизно один грам), чорний мелений перець за смаком, 0,5 чайної ложки розпушувача, дрібно рубаний кріп, одну чайну ложку паприки, і все добре перемішуємо до отримання однорідної маси. Кляр для дуже смачної цвітної капусти готовий.
12. На сковороду наливаємо рослинну олію і відправляємо на плиту розігріватися.
13. Відварену капусту добре обмокаємо в клярі і відправляємо в розігріту олію. Обсмажуємо капусту з усіх боків до рум’яної скоринки.
14. Готову капусту викладаємо на одноразовий кухонний рушник (він вбере зайву олію).
15. Дуже смачна капуста в клярі готова до подачі на стіл.
Порада: до такої капусти ідеально підійде часниковий соус. Для цього потрібно змішати сметану, майонез, подрібнений часник, трохи рубленого кропу, і все добре перемішати до отримання однорідної маси. Соус готовий (пропорції інгредієнтів для соусу довільні).
Дуже смачна капуста в клярі – оригінальне блюдо, яке підійде як для дорослих, так і для дітей. Цвітна капуста не тільки корисна, але також смачна і красива.