«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Неймовірно смачна цвітна капуста в ароматному клярі

Любите цвітну капусту? Якщо ні, ви просто не знаєте, як приготувати неймовірно смачну цвітну капусту в ароматному клярі!

Насправді, правильно приготована цвітна капуста може порадувати чудовим смаком. Неймовірно смачна, ароматна, з ніжною хрусткою скоринкою – супер. А  аромат домашньої капусти в клярі нікого не залишить байдужим. Приготувати цю смакоту зовсім нескладно: інгредієнти прості і доступні всім.

Інгредієнти:

– цвітна капуста – 300-400 грам

– пшеничне борошно – 50 грам

– сметана (кисле молоко) – 100 грам

– куряче яйце – 1 штука

– часник – 1 зубчик

– розпушувач для тіста – 0,5 чайної ложки

– паприка – 1 чайна ложка

– свіжа зелень кропу

– сіль

– чорний мелений перець

– рослинна олія

Покроковий процес приготування:

1. Цвітну капусту добре миємо і ділимо її на суцвіття.

2. Каструлю з водою відправляємо на плиту і доводимо вміст каструлі до кипіння.

3. Як тільки вода закипить, солимо її на смак і перекладаємо туди підготовлені суцвіття цвітної капусти.

4. Даємо капусті покипіти 5 хвилин і знімаємо з плити.

5. Суцвіття капусти дістаємо з води, перекладаємо в окрему ємкість і залишаємо остигати.

6. Тепер займемося приготуванням клярі для дуже смачної цвітної капусти. Для цього нам знадобиться глибока ємкість, в якій ми будемо з’єднувати всі інгредієнти для клярі.

7. У підготовлену ємкість відправляємо 100 грам сметани (під час приготування клярі сметану можна замінити кислим молоком).

8. В окрему ємкість розбиваємо одне куряче яйце і добре його збовтуємо за допомогою вилки. Збите яйце відправляємо в ємкість до сметани.

9. Один зубчик часнику дрібно подрібнюємо за допомогою ножа або пропускаємо через прес.

10. Свіжу зелень кропу дрібно нарізаємо.

11. До домашньої сметани з яйцем додаємо подрібнений часник, борошно (по рецепту), сіль (приблизно один грам), чорний мелений перець за смаком, 0,5 чайної ложки розпушувача, дрібно рубаний кріп, одну чайну ложку паприки, і все добре перемішуємо до отримання однорідної маси. Кляр для дуже смачної цвітної капусти готовий.

12. На сковороду наливаємо рослинну олію і відправляємо на плиту розігріватися.

13. Відварену капусту добре обмокаємо в клярі і відправляємо в розігріту олію. Обсмажуємо капусту з усіх боків до рум’яної скоринки.

14. Готову капусту викладаємо на одноразовий кухонний рушник (він вбере зайву олію).

15. Дуже смачна капуста в клярі готова до подачі на стіл.

Порада: до такої капусти ідеально підійде часниковий соус. Для цього потрібно змішати сметану, майонез, подрібнений часник, трохи рубленого кропу, і все добре перемішати до отримання однорідної маси. Соус готовий (пропорції інгредієнтів для соусу довільні).

Дуже смачна капуста в клярі – оригінальне блюдо, яке підійде як для дорослих, так і для дітей. Цвітна капуста не тільки корисна, але також смачна і красива.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі