Неймовірно смачний домашній кетчуп з яблуками. Ви забудете про магазинний
Нам потрібно:
— 2,5 кг помідорів,
— 10 горошин чорного перцю,
— 4 шт. солодкого перцю,
— 4 цибулини,
— 4 середніх кислих яблука,
— 0,5 склянки цукру,
— 0,5 ч. л. оцтової есенції, сіль, кориця,
— гвоздика — за смаком,
— 4 зубки часнику.
Починаємо приготування:
Всі овочі і фрукти промити, потім очистити яблука від серцевин, а перець від насіння. Відокремити помідори від плодоніжки і розрізати. Потім всі овочі, крім часнику, пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
Всю цю суміш перелити в каструлю і поставити на вогонь. Після того, як овочева суміш закипить, зменшити вогонь і продовжити варити до тих пір, поки вся маса не зменшиться на третину. Тоді додати цукор, дрібку солі, дрібку кориці і трохи гвоздики, проварити ще 15 хвилин, а за 5 хвилин до зняття з плити покласти в каструлю подрібнений часник.
Готовність визначається за густотою консистенції. Далі кетчуп необхідно охолодити, а потім ретельно протерти через сито, додати оцет і все добре перемішати. Готовий соус можна розкласти у простерилізовані банки і закрити на зиму або відразу після охолодження подавати до столу!