Неймовірно смачний полуничний джем_ унікальна заготівля.
Інгредієнти:
Полуниця — 1 кг
Цукор — 1,2 кг
Лимонна кислота
Приготування:
Ягоди ретельно помийте, занурюючи їх в таз з водою, у кількох водах. Далі помніть трохи руками, засипте ягідки цукром, гарненько розмішайте цю суміш. Якщо з якихось причин ви не хочете варити полуничний джем з такою великою кількістю цукру, то можна трохи схитрувати та приготувати джем з пектином!
Після того, як цукор розчинився, починайте варити джем. У каструлю з нержавіючої сталі налийте не більше склянки полунично-цукрової суміші, доведіть її до кипіння, варіть на середньому вогні, весь час помішуючи, хвилин 5-7.
Під час цього процесу суміш спочатку буде дуже пінитися, не знімайте піну, потім після закипання поступово стане густіти. Ось у цей момент і виливайте першу порцію варення з полуниці в заздалегідь підготовлену простерилізовану і суху банку, на дно якої попередньо насипте декілька кристаликів лимонної кислоти.
Коли банка наповниться, залиште джем остигати. Охолоджені банки з джемом можна герметично закупорити, можна закрити поліетиленовими кришками або просто перев’язати папером і поставити в холодне місце. Полуничний джем на зиму готовий!