Німецький яблучний пиріг
Складові
Для тіста:
✓ 1,5 скл. борошна
✓ 100 г маргарину
✓ 50 г сметани
✓ 2 ст. л. цукрового піску
✓ 1 жовток
✓ ¼ ст. л. соди
Для сирного шару:
✓ 250 г м’якого сиру
✓ 1/3 скл. цукру
✓ 1 жовток
✓ ванілін
Для яблучного шару:
✓ 4-5 середніх яблук
✓ кориця
Для безе:
✓ 2 білки від великих яєць
Рецепт приготування
Змішати жовток, цукор, розтоплений вершковий маргарин, сметану, розпушувач.
Додаємо борошно, замішуємо м’яке пісочне тісто.
Розподіляємо тісто за формою, роблячи бортики, наколюємо виделкою.
Сир розтираємо з цукром, жовтком, ваніліном, згущеним молоком (за бажанням) і розподіляємо сирну масу поверх тіста.
Яблука нарізаємо на тонкі скибочки і рівномірно викладаємо поверх сирного шару, обсипаємо корицею.
Випікаємо 25-30 хвилин в розігрітій духовці до 180 С.
Збиваємо білки, з краплею лимонного соку, поступово додаємо цукор до щільних стійких піків на повільній швидкості міксера.
Викладаємо білкову масу поверх готового пирога і випікаємо ще 10 або 15 хвилин при температурі 170 °.
Даємо охолонути і подаємо.
Приємного чаювання!