Ніжна сирна запіканка – рецепти і секрети приготування
Цей рецепт запіканки нагадає вам смак дитинства. А виходить вона повітряною та ніжною.
Візьміть інгредієнти:
кисломолочний сир – 500 г
молоко – 1/3 склянки
манна крупа – 100 г
вершкове масло – 50 г
цукор – 150 г
яйця – 2 шт.
ванільний цукор – 1 пакетик
родзинки – півсклянки
Ізюм замочіть в гарячій воді. Сир перетріть через сито (так його консистенція вийде однорідною та без грудочок). Додайте сюди збиті яйця, молоко, вершкове масло, цукор і ванільний цукор. Ретельно перемішайте. Ізюм промийте в холодній воді і всипте в нашу суміш. Додайте манну крупу і знову перемішайте. Після чого дайте настоятися приблизно півгодини, щоб манна крупа змогла увібрати в себе рідину і збільшитися в об’ємі.
Розігрійте духовку до 180 °C. Тісто вилийте в форму, змащену вершковим маслом і відправте запікатися на 40 хвилин. Готовій запіканці дайте охолонути. Подавати можна з варенням або сметаною. Смачного!