Ніжний домашній сир “Фета” ,без жодних консервантів та шкідливих домішок.
Простий рецепт не дешевого сиру “Фета”.
Інгредієнти:
– 400 мл сметани жирністю 20%;
– 400 мл кефіру жирністю не менше 2,5%
– сіль
– перець
Приготування:
1. Змішуємо кефір та сметану в глибокій мисці.
2. Щоб сир був солений додаємо 2 чайні ложки солі та перець до смаку
3. Перемішуємо масу до однорідної суміші, можна збити блендером.
4. Висипаємо сумуш на марлю, над друшляком і добре притискаємо тарілкою.
5. Ставимо в холодильник на два дні . І періодично зливаємо сироватку, що утворюється.
6. Після простою у холодильнику викладаємо готовий сир у посудину, надаючи йому потрібної форми.
Для пікантнішого смаку до сиру фета можна додати паприку.