НІЖНИЙ салат з курячою печінкою, від тітки Раї. Ніхто з гостей не пішов додому, не взявши рецепт. Дуже смачно!
Складові:
куряча печінка – 350 грам;
ріпчаста цибуля – 1 штука;
сира морква – 1 штука;
куряче яйце – 3 штуки;
маринований огірок – 3 штуки;
часник – 3 зубчики;
твердий сир – 100 грам;
майонез за смаком;
сіль;
зелень свіжого кропу;
листя салату;
соняшникова рафінована олія для смаження.
Покроковий рецепт
Курячу печінку для салату потрібно відварити.
Курячу печінку добре промиваємо під холодною проточною водою.
Відправляємо печінку в каструлю з киплячою водою, каструлю накриваємо кришкою і варимо курячу печінку на середньому вогні: з моменту закипання 15 хвилин.
За три хвилини до кінця варіння печінку солимо за смаком.
Готову печінку дістаємо з води і залишаємо остигати.
Відварюємо курячі яйця в підсоленій воді до повної готовності (я додаю сіль в воду для того, щоб яйця під час відварювання не потріскається). З моменту закипання проварюємо яйця 8-10 хвилин.
Остиглі варені яйця очищаємо від шкаралупи і натираємо на крупній тертці.
Мариновані огірки натираємо на крупній тертці.
Твердий сир, як і огірки, натираємо на крупній тертці.
Для салату з курячою печінкою нам знадобиться одна ріпчаста цибулина.
Цибулю очищаємо від лушпиння, добре миємо й нарізаємо маленькими кубиками за допомогою ножа.
На сковороду наливаємо соняшникову рафіновану олію і відправляємо на плиту розігріватися.
Підготовлений цибулю обсмажуємо до м’якого, напівпрозорого стану.
Одну сиру моркву середніх розмірів очищаємо, миємо й натираємо на крупній тертці.
Моркву відправляємо в сковороду до цибулі, все добре перемішуємо і обсмажуємо до повної готовності моркви.
Часник (за рецептом) дрібно подрібнюємо за допомогою ножа.
Подрібнений часник відправляємо в сковороду до овочів, добре перемішуємо і обсмажуємо ще протягом однієї хвилини.
Готові овочі перекладаємо в миску і залишаємо до повного охолодження.
Остиглу ніжну курячу печінку нарізаємо тонкою соломкою, за допомогою ножа.
Для формування простого салату нам знадобиться кругле блюдо.
Листя салату добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо від зайвої вологи (для цього я використовую одноразові рушники).
Підготовлене блюдо застилає листям салату.
Листя салату трохи змащуємо майонезом.
Першим шаром салату викладаємо підготовлену курячу печінку і покриваємо її майонезом (за бажанням курячу печінку можна трохи посолити).
Другим шаром на печінку викладаємо терті мариновані огірки.
Наступний шар формуємо з підготовлених обсмажених овочів і змащуємо овочі майонезом.
Потім викладаємо варені яйця (яєчний шар салату за бажанням можна трохи посолити) і також змащуємо майонезом.
Завершальний шар салату – тертий сир.
Готовий салат відправляємо в холодильник на дві години для просочення.
Ніжний, неймовірно смачний і простий у приготуванні салат прикрашаємо гілочками свіжого кропу.
Неймовірно смачний, корисний, дуже красивий салат з курячої печінки приємно здивує вас своїм смаком і прикрасить будь-який стіл.