Обожнюю їх. Так і тягне до тієї баночки. Смачне все: хрусткі злегка солодковаті огірочки, і пряний розсол.
Складові:
Огірки свіжі (скільки увійде в банку);
Парасольки кропу – 2-3 шт;
Лист хрону – 1-2 шт;
Лавровий лист – 3 шт;
Перець чорний горошок – 4 шт;
Перець запашний горошок – 4 шт;
Часник – 4-5 зуб .;
Цукор (на 1 літр води) – 150 г;
Сіль (на 1 літр води) – 40 г;
Лимонна кислота (на 1 літр води) – 1 ч.л.
Як приготувати:
На дно банок укласти всі спеції і наповнити банки огірками, відрізавши у них кінчики. Якщо огірки свіжозірвані то їх можна консервувати відразу, якщо вже полежали, то потримати в холодній воді 3-5 годин. Воду закип’ятити і залити огірки на 20 хвилин, накрити кришками.
Злити воду в каструлю і заміряти її кількість. З розрахунку на 1 літр води – 150 г цукру і 40 г солі. Додати сіль і цукор в воду, дати розчинитися, довести до кипіння і в кінці всипати лимонну кислоту.
Відразу залити огірки маринадом і закрити кип’яченими кришками. Перевернути банки і залишити в такому стані остигати. Не накривати.
Приємних і смачних вам заготовок!