Оригінально, швидко та смачно: Рецепт листкового торта "Поліно" зі згущеним молоком
Напередодні новорічних та різдвяних свят багато господинь вже почали складати оригінальне меню. Цього разу порадуйте сім'ю чи гостей тортом Поліно з листкового тіста. Патріоти України діляться з вами найпростішим рецептом.
Інгредієнти: листкове бездріжжове тісто (500 г), вершкове масло (350 г), згущене молоко (250 г), коньяк (1 ст. л.), рослинна олія (1 ч. л.), пшеничне борошно (1-2 ст. л.).
Приготування:
Листкове тісто дістаємо заздалегідь з морозилки - воно повинно полежати за кімнатної температури близько 40-60 хвилин. Згущене молоко та вершкове масло також повинні бути не холодними.
Наперед ставимо розігрівати духовку до 220°С.
Присипаємо робочу поверхню борошном і розкочуємо на ній пласт тіста товщиною приблизно 0,5 см. За допомогою ножа (краще всього взяти ніж для піци) нарізаємо його вздовж на смужки шириною 1-1,5 см. Важливо щоб їхня довжина була меншою, ніж деко для випічки.
Тим часом деко змащуємо рослинною олією, викладаємо на нього смужки тіста, відступаючи трохи місця один від одного. Ставимо його в гарячу духовку і випікаємо приблизно 10-15 хвилин - до утворення золотистої скоринки. Перекладаємо заготовки на велику тарілку, щоб вони охололи. Якщо тісто залишилося, проробляємо те саме і випікаємо ще одну порцію.
Для крему беремо вершкове масло і за допомогою міксера збиваємо його, потім додаємо згущене молоко з цукром і трохи коньяку (за бажанням). Продовжуємо збивати доти, доки не вийде пишна однорідна маса.
Декілька смужок тіста залишаємо для декору і приступаємо до складання: на дошку або силіконовий килимок викладаємо 2-3 шари харчової плівки, потім кілька ложок крему, на нього - 5-6 паличок з листкового тіста. Слідом знову шар крему та шар тіста і так далі, поки не закінчиться крем і палички. Скручуємо рулетом, зав'язуємо його з боків і ставимо торт Поліно в холодильник приблизно на 12 годин.
Через зазначений проміжок часу дістаємо торт, знімаємо плівку та викладаємо на блюдо для подачі. Відкладені шматочки тіста подрібнюємо в крихту руками або качалкою, а потім посипаємо торт і злегка притискаємо руками. Подаємо до чаю або кави та насолоджуємося смаком.
Джерело: Апостроф